ASTĂZI Consilierul Prezidențial pe Sănătate, Ministrul Sănătății, directori de mari companii - la Profit Health.forum Ediția a XIII-a

ASTĂZI Consilierul Prezidențial pe Sănătate, Ministrul Sănătății, directori de mari companii - la Profit Health.forum Ediția a XIII-a
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2024

Cum pot fi ajutați bolnavii cu suferință cardiovasculară, această boală plasând România pe un loc fruntaș în ceea ce privește incidența și mortalitatea. Cum poate fi tratată eficient obezitatea, bolile renale cronice sau suferințele mentale, dacă apar sincope în aprovizionarea cu medicamente, dacă spitalele au încă un deficit major de personal - sunt teme care vor fi analizate astăzi, de la ora 9.30, la Profit Health.forum Ediția a XIII-a.

Evenimentul va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV - DETALII AICI

Urmărește-ne și pe Google News

Conferința este organizată cu sprijinul ARPIM, Bristol Meyers Squibb, MSD, Roche, Stada, UCB Pharma

CONTEXT

Adevărul despre banii pentru sănătate. Lipsuri. Bună chivernisire. Risipă.

Abordarea problemei banilor alocați sistemului sanitar rămâne una extrem de delicată. La fel și abordarea cheltuielilor sau a fondurilor care se risipesc.

Se vorbește, pe de o parte, de sume tot  mai mari alocate de la un an la altul. Și, chiar așa este. Dar, totodată au crescut și cheltuielile. Cât din cheltuielile cu sănătatea contribuie la îmbunătățirea sănătății oamenilor. Sau cât din aceste cheltuieli aduc rezultate bune pentru sănătate sau câte aduc rezultate mai slabe.

Sunt specialiști în întreaga lume care afirmă că s-ar  putea cheltui semnificativ mai puțin pentru îngrijirea sănătății, fără impact asupra performanței sistemului sanitar sau asupra rezultatelor în materie de sănătate. Dar, tot ei punctează, dacă s-ar spune lucrurilor pe nume. Dacă s-ar recunoște adevărul privind risipa, privind cheltuielile nejustificate.

Potrivit managerilor, medicilor, pacienților, companiilor,  fondurile pentru sănătate sunt total insuficiente, sistemul este și astăzi subfinanțat, lipsurile din spitale se perpetuează, iar pacienții scot din buzunar mulți bani pentru medicamente, analize, investigații, pe scurt - pentru a rămâne în viață.

În acest context, instabilitatea sistemului de sănătate, din cauza banilor alocați prin rectificări bugetare, care nu acoperă nevoile sistemului pentru un an de zile, face imposibilă planificarea priorităților, a investițiilor, a oricărui proiect pe termen mediu și lung.

Există oare strategii pentru evaluarea reală a cheltuielilor,  limitarea  cheltuielilor ineficiente și risipa, acolo unde există, dacă nu sunt recunoscute deschis. Pacienții cer finanțări pe minimum trei ani, care să ajute serviciile medicale și 9% pentru Sănătate, sub media europeană de 10% din PIB.

TEME DE DISCUȚIE:

PANEL I:

Circuitul banilor în sistemul sanitar: adevăruri nespuse Banii din 2024 ajung pentru tot anul?

Va fi nevoie de rectificare bugetară? Se poate vorbi deschis despre cheltuieli ineficiente și, implicit despre risipă? Unde anume?

Soluții. Strategii.

PANEL II:

Spitale, Medicamente, Investiții Starea de sănătate a românilor este, după cum arată unele sondaje, relativ bună și bună.

Accesul la medicamente de ultimă generație, salvatoare de vieți este greoi, după cum arată aceleași sondaje. 

„Sănătatea românilor nu este o cheltuială, este o investiție în societate și în economie”, a afirmat recent,  președintele ARPIM,  Cecilia Radu.

Cum pot fi ajutați bolnavii cu suferință cardiovasculară, această boală plasând România pe un loc fruntaș în ceea ce privește incidența și mortalitatea.

Cum poate fi tratată eficient obezitatea, bolile renale cronice sau suferințele mentale, dacă apar sincope în aprovizionarea cu medicamente, dacă spitalele au încă un deficit major de personal. Realitatea din spitale

viewscnt
Afla mai multe despre
profit health
sanatate