”Telemeaua de Sibiu” devine al șaptelea produs românesc înregistrat la Uniunea Europeană, după publicarea deciziei în ”Jurnalul Oficial al Uniunii Europene”, a anunțat, miercuri, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).
ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI
Telemeaua de Sibiu este o brânză semi-tare, produsă integral din lapte de oaie crud proaspăt muls, nepasteurizat, prin coagulare enzimatică cu cheag. Aceasta se comercializează proaspătă sau maturată, iar perioada de maturare este de minimum 21 de zile, scrie News.ro
Laptele folosit pentru fabricarea produsului ”Telemea de Sibiu” provine de la animale crescute în zona geografică delimitată și hrănite în principal pe pășune.
”Totalitatea factorilor ce vizează modalitatea de creștere și alimentație a animalelor, precum și tehnicile de prelucrare locale determină specificitatea laptelui ca materie primă și contribuie la asigurarea caracteristicilor și calității produsului «Telemea de Sibiu». Particularitatea acesteia este dată de gustul intens și plăcut, discret acrișor, sărat, care după degustare lasă o senzație onctuoasă”, a transmsi, miercuri, MADR.
Asociația producătorilor de ”Telemea de Sibiu”, compusă din zece persoane juridice situate în arealul geografic delimitat, a dorit obținerea recunoașterii oficiale europene pentru a-și proteja rețeta tradițională moștenită din timpuri străvechi și a oferi consumatorilor produse naturale și sănătoase.
În iunie 2018, ”Telemeaua de Sibiu” a deveni produs protejat la nivel național, putând fi comercializată exclusiv de producătorii și procesatorii din județul Sibiu.