Producția de struguri a crescut cu 25% în acest an

Producția de struguri a crescut cu 25% în acest an
scris 24 sep 2015

Producția de struguri din această toamnă este cu 25% mai mare față de 2014, declară Dan Muntean, președintele Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din România.

Regiunea viticolă Dealu Mare - Buzău a înregistrat cea mai mare producție de de struguri, în condițiile în care nu a fost afectată de condiții meteorologice nefavorabile sau calamități, spune Dan Muntean, acționar și director general al Halewood Grup România și președinte al Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri (APEV).

Recolta este cu 25% mai mare față de anul 2014, adică s-a obținut o medie de opt tone la hectar, iar regiunea Dealu Mare a depășit, ca producție, zonele Sebeș și Murfatlar. Strugurii culeși în această toamnă au, de asemenea, și o calitate mai bună, care se va reflecta în calitatea vinului, afirmă Dan Muntean.

La capitolul tendințe de consum în rândul românilor anul acesta, a crescut cererea pentru Feteasca Neagră, considerat cel mai valoros dintre soiurile autohtone. Consumul de vin rose este la un nivel scăzut față de țările din Vest, însă crește semnificativ în sezonul estival. Aproximativ 65% dintre români consumă vinurile albe, 30% preferă vinurile roșii, și 5% aleg vinurile rose. În ceea ce privește vinurile albe, cele mai căutate sunt: Sauvignon Blanc și Fetească Regală.

Vinul produs industrial în România merge cu precădere la export. Asta în contextul în care 75% din cantitatea totală produsă în țară reprezintă băutură de autoconsum, produsă în gospodării private, mai spune reprezentantul asociației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
viewscnt
Afla mai multe despre
dan muntean
struguri
dealu mare