FOTO Două foste combinate de îngrășăminte chimice ale lui Ioan Niculae - scoase la vânzare. Pentru unul s-a vorbit și la două ministere și o agenție națională

FOTO Două foste combinate de îngrășăminte chimice ale lui Ioan Niculae - scoase la vânzare. Pentru unul s-a vorbit și la două ministere și o agenție națională
scris 20 iun 2022

Activele industriale ale fostelor combinate producătoare de îngrășăminte chimice Amurco din Bacău și Ga-Pro-Co Chemicals din Săvinești, Neamț, companii aflate în faliment și care fac parte din grupul Interagro al omului de afaceri Ioan Niculae, au fost scoase la vânzare, relevă date analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Bunurile imobile și mobile ale combinatului Amurco vor fi vândute la licitație, la un preț de pornire de 23,22 milioane lei, reprezentând 50% din prețul stabilit de evaluator. Garanția de participare este de 10% din prețul de pornire.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Compania americană Merck Sharp and Dohme va deschide la București primul hub de IT Security din industria farmaceutică românească CITEȘTE ȘI VIDEO Compania americană Merck Sharp and Dohme va deschide la București primul hub de IT Security din industria farmaceutică românească
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

"Dacă nu se obține acest preț și există cel puțin 2 licitatori, bunul va fi vândut, la acest termen, la cel mai mare preț oferit, dar nu mai puțin de 30% din prețul de pornire al primei licitații.Vânzarea se va putea face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă prețul de pornire al acestei licitații", conform lichidatorului. 

Pe lista obiectivelor scoase la vânzare la Amurco se află, printre altele, instalațiile de producție de azot, bicarbonat de amoniu, acid sulfuric, acid fosforic și plăci fosfogips, depozite, laboratoare, rampe de încărcare și descărcare, căi ferate uzinale, precum și o centrală termoelectrică.

Dividendul suplimentar propus de OMV Petrom menține bursa pe verde CITEȘTE ȘI Dividendul suplimentar propus de OMV Petrom menține bursa pe verde

Amurco Bacău este în faliment din 2014.

A fost scos la vânzare și activul industrial al combinatului Ga-Pro-Co Chemicals din Săvinești, însă nu la licitație, ci prin negociere directă.

ANPC a verificat Blue Air și anunță: Le vom oferi un cazier comercial. Și nici noi nu o să le dăm banii înapoi! CITEȘTE ȘI ANPC a verificat Blue Air și anunță: Le vom oferi un cazier comercial. Și nici noi nu o să le dăm banii înapoi!

"Prețul de începere a negocierii directe este cel rezultat din evaluarea realizată în procedură, respectiv 17.829.000 euro fără TVA", potrivit lichidatorului judiciar. 

Activul este constituit din teren intravilan în suprafață de aproape 72 hectare, precum și clădiri și construcții speciale care deservesc procesul de producție sau în interiorul cărora sunt încorporate instalațiile și echipamentele tehnologice. Este vorba de instalațiile de uree, amoniac, acid azotic, azotat de amoniu/nitrocalcar și îngrășăminte lichide.

DOCUMENT Exporturile militare ale României - mai mari cu peste 50% anul trecut. Principalul client a fost Israelul. Am vândut în Afganistan până s-au retras americanii CITEȘTE ȘI DOCUMENT Exporturile militare ale României - mai mari cu peste 50% anul trecut. Principalul client a fost Israelul. Am vândut în Afganistan până s-au retras americanii

Tentative de vânzare a activelor Ga-Pro-Co Chemicals au fost întreprinse încă din 2019, după cum a relatat Profit.ro, însă fără succes până acum. Compania a intrat în faliment în 2018.

Potrivit unui document din primăvară al lichidatorului judiciar, în urma demersurilor de publicitate efectuate, mai mulți potențiali cumpărători își manifestaseră interesul de a cumpăra activul, însă din cauza contextului socio-politic și economic, inclusiv a scumpirii galopante a gazelor naturale, nu fusese înaintată nicio ofertă concretă.

Ridicarea restricțiilor a reactivat sectoarele puternic afectate de pandemie. Retailul, campionul celor mai activi angajatori din România CITEȘTE ȘI Ridicarea restricțiilor a reactivat sectoarele puternic afectate de pandemie. Retailul, campionul celor mai activi angajatori din România

"La data de 16.03.2022, am organizat o întâlnire la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și la sediul Ministerul Economiei, pentru a prezenta situația actuală a activului și pentru a identifica resursele adecvate pentru eficientizarea combinatului și realizarea dezideratului de a asigura agricultura românească cu necesarul de îngrășăminte chimice. Prin adresa nr. 2464 din 06.04.2022, lichidatorul judiciar a comunicat ministerelor informațiile necesare în vederea studierii posibilităților de revigorare a industriei chimice, astfel: prezentarea detaliată a activelor Ga-Pro-Co Chemicals SA, ce conține descrierea fluxului tehnologic, situația actuală a instalațiilor, licențele și autorizațiile deținute de societate, investițiile necesare punerii în functiune a instalațiilor, în care sunt incluse cheltuielile cu verificările tehnice, probe de presiune, completări cu catalizatori etc, cheltuielile lunare de producție, cu materiile prime, materiale, utilități și cheltuieli salariale. Prin demersurile realizate, lichidatorul judiciar acordă sprijinul necesar pentru identificarea și implementarea soluțiilor necesare revigorării industriei de producere a îngrășămintelor chimice atât de necesare în actualul context geopolitic și economic", se menționează în document.

Potrivit sursei citate, pe 4 aprilie a avut loc o întâlnire și la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Neamț, ce a avut ca scop "reluarea discuțiilor referitoare la obligațiile de mediu și modalitatea de transferare a acestora către un nou cumpărător (…)".

CONFIRMARE S Immo, proprietarul Sun Plaza, cumpără Expo Business Park de la Portland Trust. Cea mai mare tranzacție imobiliară încheiată în România în acest an CITEȘTE ȘI CONFIRMARE S Immo, proprietarul Sun Plaza, cumpără Expo Business Park de la Portland Trust. Cea mai mare tranzacție imobiliară încheiată în România în acest an

Azomureș, cel mai mare producător de îngrășăminte din România și totodată cel mai mare consumator industrial de gaze naturale din țară, și-a reluat producția în mai, după ce o oprise în decembrie 2021 din cauza scumpirii galopante a acestei materii prime de bază în industria de profil.

Comisia Europeană a adoptat în primăvară un pachet economic de sprijin, destinat direct fermierilor și companiilor mari consumatoare de energie, așa cum este industria fertilizanților. Conform datelor prezentate la Bruxelles, companiile energo-intensive care produc îngrășăminte chimice pot beneficia de un sprijin în valoare de până la 50 de milioane de euro pentru a echilibra costurile cu energia sau cu gazul natural.

viewscnt
Afla mai multe despre
combinate ingrasaminte chimice ioan niculae
interagro ingrasaminte chimice
criza ingrasaminte chimice
scumpire gaze
pret gaze