Producția industrială și exporturile Germaniei au scăzut peste așteptări în aprilie

Producția industrială și exporturile Germaniei au scăzut peste așteptări în aprilie
scris 7 iun 2019

Producția industrială și exporturile Germaniei au scăzut peste așteptări în aprilie, potrivit datelor statistice publicate vineri, care scot în evidență vulnerabilitatea celei mai mari economii din Europa la fricțiunile comerciale și incertitudinile provocate de Brexit, transmite Reuters.

Astfel, producția industrială a scăzut în aprilie cu 1,9% față de luna anterioară, arată datele Biroului de Statistică. Declinul este cel mai amplu după cel consemnat în august 2015 și a survenit în condițiile în care fabricile au făcut mai puține investiții. Economiștii anticipau un declin de 0,4%, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Date separate au arătat că exporturile au coborât în aprilie cu 3,7%, la rândul său cel mai accentuat declin după august 2015.

Premierul Viorica Dăncilă și-a deschis pagină de Facebook. Primele comentarii primite CITEȘTE ȘI Premierul Viorica Dăncilă și-a deschis pagină de Facebook. Primele comentarii primite

Sectorul manufacturier german s-a aflat în recesiune cea mai mare parte a acestui an, din cauza impactului disputelor comerciale ale Statelor Unite cu China și Uniunea Europeană, dar și a incertitudinilor provocate de viitoarea retragere a Marii Britanii din UE.

Economia germană încetinește din cauza creșterii mai slabe de la nivelul zonei euro și a blocajelor care apar în industria auto, provocate de standardele mai stricte referitoare la emisii.

Germania s-a bazat pe consumul intern pentru continuarea creșterii economice, datorită solidității pieței muncii și a dobânzilor scăzute, care încurajează cheltuielile. Încetinirea producției industriale începe însă să afecteze piața muncii și există îngrijorări că această slăbiciune s-ar putea extinde în sectorul serviciilor. Șomajul din Germania a crescut în luna mai pentru prima oară în ultimii aproape doi ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
exporturi