Orașul german Hanovra oprește încălzirea și impune folosirea dușurilor reci în clădirile publice, pe fondul crizei gazelor rusești

Orașul german Hanovra oprește încălzirea și impune folosirea dușurilor reci în clădirile publice, pe fondul crizei gazelor rusești
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2022

Orașul german Hanovra a oprit încălzirea și a impus folosirea dușurilor reci în toate clădirile publice din cauza crizei gazelor din Rusia, fiind primul oraș cu o suprafață mare care a oprit apa caldă după ce Moscova a redus drastic aprovizionarea cu gaze a Germaniei, relatează BBC.

Germanilor li s-a spus să se aștepte la măsuri drastice de reducere a gazelor și la taxe suplimentare la facturile la energie. De asemenea, Uniunea Europeană a convenir să reducă cererea de gaz rusesc în această iarnă cu 15%, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Primarul unei comune promite recompense celor care își toarnă vecinii că risipesc sau fură apă CITEȘTE ȘI Primarul unei comune promite recompense celor care își toarnă vecinii că risipesc sau fură apă

În încercarea de a economisi energie, orașul Hanovra din nordul Germaniei a decis că apa caldă nu va mai fi disponibilă pentru spălatul mâinilor în clădirile publice sau în dușurile de la piscine și săli de sport.

De asemenea, fântânile publice sunt oprite pentru a economisi energie și nu vor mai fi proiectate lumini pe timp de noapte pe clădirile importante, precum primăria și muzeele.

Primarul Belit Onay a declarat că obiectivul este reducerea consumului de energie al orașului cu 15%, ca reacție la o ”lipsă iminentă de gaz”, care a reprezentat o provocare semnificativă pentru marile orașe.

Regulile se aplică și în cazul sistemului de încălzire. Clădirile publice nu vor avea încălzire din aprilie până la sfârșitul lunii septembrie în fiecare an, cu temperaturi limitate la maximum 20 de grade Celsius în cameră pentru restul anului, cu unele excepții.

În plus, orașul interzice aparatele portabile de aer condiționat, radiatoarele și caloriferele.

Politica este în concordanță cu anunțurile făcute de Berlin săptămâna trecută, în contextul în care Germania se luptă să își stocheze rezervele înainte de iarnă. Alte orașe - precum Augsburg din Bavaria - au introdus deja propriile măsuri, precum închiderea fântânilor publice.

Obiectul de reducere de 15% adoptat de Hanovra corespunde obiectivului la nivelul UE de a reduce dependența de gazul rusesc.

Germania a confirmat, joi, că o suprataxă de gaz planificată pentru clienți ar putea fi mult mai mare decât se aștepta anterior, în efortul de a încerca să se asigure că întreprinderile energetice nu vor da faliment în lunile următoare.

”Nu putem spune încă cât va costa gazul în noiembrie, dar vestea proastă este că cu siguranță sunt câteva sute de euro pe locuință”, a declarat ministrul Economiei, Robert Habeck.

Taxa ar putea costa familiile cu 500 de euro în plus pe an.

Germania s-a bazat multă vreme pe gazele provenite din Rusia pentru nevoile sale energetice, dar a acuzat recent Moscova că limitează fluxul drept represalii pentru sancțiunile impuse de UE în urma războiului din Ucraina. Rusia dezminte acuzațiile

Livrările gazelor rusești reprezintă în prezent aproximativ un sfert din nevoile națiunii, comparativ cu mai mult de jumătate înainte de război.

viewscnt
Afla mai multe despre
hanovra
gaze
dusuri reci