Neuralink se confruntă cu o investigație federală, cu reacții negative ale angajaților în legătură cu testele pe animale

Neuralink se confruntă cu o investigație federală, cu reacții negative ale angajaților în legătură cu testele pe animale
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2022

Neuralink, o companie de dispozitive medicale a lui Elon Musk, se află sub investigație federală pentru potențiale încălcări ale bunăstării animalelor, pe fondul plângerilor interne ale angajaților, potrivit cărora testele pe animale sunt grăbite, provocând suferințe și decese inutile, potrivit unor documente analizate de Reuters și a unor surse familiare cu investigația și operațiunile companiei.

Neuralink Corp dezvoltă un implant cerebral care speră să ajute persoanele paralizate să meargă din nou și să vindece alte afecțiuni neurologice, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Restaurantele mai scapă o perioadă - Termenul până la care trebuie să schimbe meniurile, amânat. Șeful ANPC anterior: Seamănă cu Codul Penal adnotat. Au în meniu produse precum cotlet de zebră despre care pretind că sunt proaspete CITEȘTE ȘI Restaurantele mai scapă o perioadă - Termenul până la care trebuie să schimbe meniurile, amânat. Șeful ANPC anterior: Seamănă cu Codul Penal adnotat. Au în meniu produse precum cotlet de zebră despre care pretind că sunt proaspete

Ancheta federală, care nu a fost raportată anterior, a fost deschisă în ultimele luni de către inspectorul general al Departamentului american al Agriculturii, la cererea unui procuror federal, potrivit a două surse care au cunoștință despre anchetă.

Ancheta, a declarat una dintre surse, se concentrează pe încălcări ale Legii privind bunăstarea animalelor, care reglementează modul în care cercetătorii tratează și testează unele animale și a venit într-un moment în care angajații sunt din ce în ce mai nemulțumiți de testele pe animale efectuate de Neuralink, inclusiv plângeri conform cărora presiunea exercitată de directorul general Musk pentru a accelera dezvoltarea a dus la experimente greșite, potrivit unei analize efectuate de Reuters pe zeci de documente ale Neuralink și interviuri cu peste 20 de angajați actuali și foști angajați.

Astfel de teste eșuate au trebuit să fie repetate, ceea ce a dus la creșterea numărului de animale testate și ucise, spun angajații. Documentele companiei includ mesaje, înregistrări audio, e-mailuri, prezentări și rapoarte care nu au fost raportate anterior.

Reuters nu a putut determina amploarea completă a investigației federale sau dacă aceasta a implicat aceleași probleme presupuse cu testele pe animale identificate de angajați în interviurile Reuters.

Un purtător de cuvânt al inspectorului general al USDA a refuzat să comenteze. Reglementările americane nu specifică numărul de animale pe care companiile îl pot folosi pentru cercetare și oferă oamenilor de știință o marjă de manevră semnificativă pentru a stabili când și cum să folosească animale în experimente. Neuralink a trecut cu succes toate inspecțiile USDA ale instalațiilor sale, conform documentelor de reglementare.

În total, compania a ucis aproximativ 1.500 de animale, inclusiv peste 280 de oi, porci și maimuțe, în urma experimentelor efectuate începând din 2018, potrivit înregistrărilor analizate de Reuters și a unor surse cu cunoștințe directe despre operațiunile de testare pe animale ale companiei. Sursele au caracterizat această cifră ca fiind o estimare aproximativă, deoarece compania nu ține o evidență precisă a numărului de animale testate și ucise. De asemenea, Neuralink a efectuat cercetări folosind șobolani și șoareci.

viewscnt
Afla mai multe despre
neuralink
elon musk