Liderii UE vor mai multă industrie verde în Europa, potrivit unui proiect

Liderii UE vor mai multă industrie verde în Europa, potrivit unui proiect
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iun 2024

Liderii Uniunii Europene vor cere săptămâna aceasta o concentrare mai mare pe producția de tehnologii verzi în Europa, deoarece competiția cu China și Statele Unite pentru producerea de mașini electrice și turbine eoliene se intensifică, se arată într-un proiect de declarație, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Liderii țărilor UE se întâlnesc joi la Bruxelles pentru un summit de două zile, unde intenționează să decidă cine ar trebui să ocupe principalele locuri de muncă ale blocului pentru următorii cinci ani și oferă îndrumări cu privire la obiectivele politicii, scrie News.ro

Rusia interzice accesul la 81 de mass-media europene, inclusiv 3 televiziuni românești CITEȘTE ȘI Rusia interzice accesul la 81 de mass-media europene, inclusiv 3 televiziuni românești

Un proiect al acestui ghid, văzut de Reuters marți, a reflectat dorința tot mai mare a factorilor de decizie europeni de a sprijini industriile europene să producă tehnologiile necesare pentru a îndeplini obiectivele climatice.

”Vom crea un mediu mai favorabil pentru extinderea capacității de producție a Europei pentru tehnologii și produse net zero”, se spune în proiect, adăugând că tranziția ecologică a Europei ar trebui să se concentreze pe menținerea industriilor competitive.

Alte subiecte verzi au fost mai puțin importante în proiect, care nu a specificat dacă liderii intenționează să consolideze politicile climatice ale UE în următorii cinci ani sau să investească mai mult în adaptarea la agravarea riscurilor legate de schimbările climatice din cauza inundațiilor și valurilor de căldură.

Una dintre următoarele sarcini ale Comisiei Europene este de a propune un obiectiv obligatoriu din punct de vedere juridic pentru UE pentru a reduce emisiile până în 2040. Acest lucru nu a fost menționat în proiect.

Doi diplomați ai UE au declarat că unele guverne au încercat să reducă concentrarea documentelor pe agenda ecologică a Europei, care s-a confruntat în ultimele luni cu opoziția politicienilor de dreapta și de extremă dreapta.

Câștigurile pentru acele partide la alegerile pentru Parlamentul European din această lună vor îngreuna UE să adopte politici climatice ambițioase în următorii cinci ani, au spus parlamentarii și oficialii.

Lunile de proteste ale fermierilor au mărit precauția factorilor de decizie din UE cu privire la vizarea sectorului cu noi reguli pentru a încuraja practici mai ecologice.

”Uniunea Europeană va promova un sector agricol competitiv, durabil și rezistent, care continuă să asigure securitatea alimentară și să susțină comunitățile rurale vibrante”, se arată în proiect, adăugând că blocul va continua să protejeze natura.

Documentul spune că țările UE vor trebui să investească mai mult în transferul sectoarelor de la combustibilii fosili și în electricitate, precum și în rețelele electrice și stocarea energiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
industrie verde