Le Monde anunță cât a costat spectaculoasa festivitate de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris

Le Monde anunță cât a costat spectaculoasa festivitate de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 22:00

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, un eveniment spectaculos desfășurat pe Sena, a costat aproximativ 100 de milioane de euro, potrivit unui raport anexat la proiectul de lege a finanțelor Franței pentru 2025, relatează Le Monde.

Potrivit calculelor Le Monde, bazate pe cifrele furnizate în raport privind efortul financiar public în domeniul sportului, se pare că Jocurile Olimpice de la Paris au costat statul francez și colectivitățile locale cel puțin 2,8 miliarde de euro. Previziunile inițiale erau de 1,47 miliarde de euro și apoi au ajuns la 2,4 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
FMI sfătuiește Turcia să evite o nouă majorare consistentă a salariului minim CITEȘTE ȘI FMI sfătuiește Turcia să evite o nouă majorare consistentă a salariului minim
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Raportul de 102 pagini oferă o primă cifră oficială privind costul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice pe Sena: "aproximativ 100 de milioane de euro", scrie News.ro.

Această cifră corespunde strict sumelor alocate de comitetul de organizare, fără a lua în considerare costul pentru stat al garantării securității evenimentului. În iulie, Le Canard Enchaîné menționa un cost total de 122 de milioane de euro. Cu titlu de comparație, ceremonia de la Londra 2012, de pe stadionul Wembley, a costat aproximativ 30 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
jo 2024
paris