Geert Wilders, surpriza ultimelor alegeri: Olanda este prostul Europei cu refugiații ucraineni. Ei nu vin din cauza războiului, ci pentru locuințe gratis și locurile noastre de muncă

Geert Wilders, surpriza ultimelor alegeri: Olanda este prostul Europei cu refugiații ucraineni. Ei nu vin din cauza războiului, ci pentru locuințe gratis și locurile noastre de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2024

Liderul extremei drepte olandeze, Geert Wilders, al cărui partid a obținut cele mai multe voturi în alegerile parlamentare din urmă cu trei luni, dar nu a reușit până acum să formeze un guvern de coaliție, a afirmat luni că Olanda este ”prostul Europei” pentru faptul că primește prea mulți refugiați ucraineni, relatează Reuters.

Wilders se opune continuării ajutorului militar european pentru Ucraina, susținând că Olanda trebuie să-și păstreze armele pentru ea însăși pentru a se apăra. Această poziție este una dintre cele câteva chestiuni asupra cărora există divergențe între Partidul Libertății și potențiali parteneri de coaliție, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Guvernul se va muta la Parlament. Palatul Victoria, în reabilitare CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul se va muta la Parlament. Palatul Victoria, în reabilitare
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

”Ucrainenii vin în Olanda în număr mare, nu din cauza războiului, ci pentru locuințe gratis și locurile noastre de muncă”, a scris Wilders pe platforma X.

”Încă o dată, noi suntem prostul Europei”, a adăugat liderul Partidul Libertății olandez.

Premierul interimar olandez Mark Rutte a spus recent că sprijinul țării sale pentru Ucraina este garantat pe termen lung, în contextul în care Wilders nu va fi capabil să găsească vreun partener de coaliție dispus să îi susțină obiectivul de a tăia acest sprijin.

În postarea sa, Geert Wilders a răspuns unui articol din cotidianul olandez Telegraaf, care cita autoritatea de înregistrare a refugiaților ucraineni potrivit căreia centrele de primire a acestora își ating capacitatea maximă.

Un oficial local a declarat pentru cotidianul olandez că motivul acestei evoluții este afluxul de bărbați ucraineni veniți din alte state UE, în căutare de locuri de muncă sau pentru reunirea familiei.

De la începerea invaziei ruse în Ucraina, în urmă cu aproape doi ani, peste 100.000 de refugiați ucraineni au venit în Olanda. Conform unui mecanism temporar de protecție al UE, refugiații ucraineni au dreptul de a circula liber în Uniunea Europeană pentru a locui și a lucra în orice stat membru până în martie 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
geert wilders
olanda