Elon Musk pare a fi găsit o modalitate legală de a-i plăti pe americanii din statele cheie să voteze pentru Donald Trump, deși acest lucru este interzis de lege

Elon Musk pare a fi găsit o modalitate legală de a-i plăti pe americanii din statele cheie să voteze pentru Donald Trump, deși acest lucru este interzis de lege
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 11:12

Elon Musk pare a fi găsit o modalitate legală de a-i plăti pe americanii din statele cheie să voteze pentru Donald Trump, deși acest lucru este interzis de lege. El oferă câte 100 de dolari fiecărei persoane care semnează o petiție pentru susținerea unor drepturi fundamentale, dar primesc bani doar cei înregistrați pentru votare.

Elon Musk pune la bătaie un milion de dolari pe zi, până luni seara, pentru semnarea unei petiții pentru susținerea Primului Amendament (libertatea de exprimare) și celui de-Al Doilea Amendament (dreptul de a purta armă) din Constituția SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
ROCA Industry anunță aprobarea fuziunii dintre Terra Impex SRL și Europlas Lux SRL, două companii deținute de BICO în Republica Moldova CITEȘTE ȘI ROCA Industry anunță aprobarea fuziunii dintre Terra Impex SRL și Europlas Lux SRL, două companii deținute de BICO în Republica Moldova
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În SUA, este necesară înregistrarea prealabilă pentru a putea vota, iar termenul de înregistrare expiră după ziua de luni, 21 octombrie. Deși în SUA legea interzice plătirea alegătorilor să voteze sau să se înregistreze pentru vot, oferta lui Musk condiționează acordarea de bani pentru semnarea petiției de înregistrarea prealabilă pentru vot. Formal el nu încalcă legea, dar modalitatea găsită de a-i plăti pe votanți este totuși discutabilă și a dat naștere la controverse, arată BiziDay.

Musk a declarat că obiectivul său este de a convinge între 1 și 2 milioane de alegători din statele-cheie (swing states) să semneze petiția “pentru că acest lucru trimite un mesaj crucial politicienilor aleși să le pese de rezultatul din statele-cheie”. În realitate, amendamentele constituționale sunt în vigoare și sunt imposibil de schimbat fără un acord bipartid.

Petiția a fost lansată de America Pac, înființat de Elon Musk, și finanțat deja cu peste 70 de milioane de dolari de către cel mai bogat om de pe planetă. Într-o declarație pentru presa americană, Musk a recunoscut în urmă cu câteva zile că Donald Trump este cel mai important pariu din viața sa, iar “dacă nu câștigă alegerile sunt terminat”, a spus Musk. 

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
donald trump