Coreea de Sud încearcă să vândă României mai multe arme

Coreea de Sud încearcă să vândă României mai multe arme
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 18:19

Apărării din Coreea de Sud, Shin Won-sik, a declarat că va depune eforturi pentru a obține comenzi pentru tancuri, vehicule blindate și sisteme de apărare aeriană din România, care a decis deja să achiziționeze obuziere autopropulsate K-9, transmite presa coreeană citată de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Ministrul Apărării, care s-a întors dintr-o călătorie în România și Polonia, le-a declarat reporterilor că va încerca să ajute companiile sud-coreene să intre pe piața românească de apărare.

Rusia interzice accesul la 81 de mass-media europene, inclusiv 3 televiziuni românești CITEȘTE ȘI Rusia interzice accesul la 81 de mass-media europene, inclusiv 3 televiziuni românești

El a spus că România este în proces de modernizare a armatei, după ce a cumpărat recent tancuri în valoare de aproximativ 8 miliarde de dolari, vehicule blindate în valoare de 3,2 miliarde de dolari și sisteme de apărare antiaeriană în valoare de 2,1 miliarde de dolari.

„România a decis deja să obțină obuzele K-9 și (autoritățile) se gândeau să cumpere ce mai era necesar de la țările NATO. În această călătorie, le-am arătat că putem satisface acest necesar mai bine decât pot alții”, a spus el.

„Le-am spus că putem livra mai repede, plus alte lucruri asupra cărora avem un avantaj. Partea română a răspuns că va lua decizia „cât mai corect posibil”.

La următorul summit NATO din iulie, o cooperare strânsă între Coreea de Sud și membrii NATO este „imperativă”, a spus ministrul.

„NATO a susținut politicile noastre privind Coreea de Nord și sunt sigur că ne putem baza pe alianță ca fiind un partener de încredere care să ne sprijine în cazul în care va apărea vreo instabilitate gravă de securitate care să ne afecteze țara”, a spus el.

În timpul vizitei sale în România, de miercuri, partea română a decis să achiziționeze obuziere K-9, precum și mijloace de transport militar, cum ar fi vehicule de aprovizionare cu muniție K-10 și vehicule de recunoaștere, care se estimează că vor totaliza împreună 920 de milioane de dolari, a informat Ministerul Apărării de la Seul.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de sud
arme
romania