Banca Centrală a Italiei se așteaptă la o creștere de 5,1% a economiei în acest an

Banca Centrală a Italiei se așteaptă la o creștere de 5,1% a economiei în acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2021

Banca Centrală a Italiei a previzionat că economia țării va crește cu 5,1% în 2021 și cu 4,4% în 2022, înregistrând o redresare susținută, după declinul record provocat anul trecut de pandemia de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters.

În buletinul său economic trimestrial, Banca Centrală a Italiei a estimat că a treia economie a zonei euro a crescut cu peste 1% în trimestrul doi din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Datele preliminare privind PIB-ul Italiei în trimestrul doi din 2021 vor fi publicate de Institutul Național de Statistică (Istat) în 30 iulie.

Rata inflației în Italia va rămâne scăzută în următorii trei ani, situându-se la 1,5% în 2021, la 1,3% în 2022 și tot 1,3% în 2023. De asemenea, rata șomajului ar urma să ajungă la 10,5% anul acesta, urmând să scadă gradual, la 10,3% în 2022 și 9,9% în 2023, prognozează Banca Centrală.

Conform datelor Istat, economia italiană a înregistrat o scădere de 8,9% anul trecut, cel mai sever declin de la Al Doilea Război Mondial.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Luna trecută, premierul Mario Draghi a anunțat că a ajuns la un acord cu Comisia Europeană pentru Planul de Redresare și Reziliență (PNNR), în valoare de 222,1 miliarde de euro, din care 191,5 miliarde din fondul european de redresare post-pandemie și 30,6 miliarde resurse proprii.

Italia este principala beneficiară a planului UE de redresare post-pandemie ce are la bază fondul 'NextGenerationEU' în valoare de cel mult 800 de miliarde de euro (în prețuri curente, respectiv 750 de miliarde de euro în prețuri constante din 2018) care va fi constituit din împrumuturi contractate de Comisia Europeană pe piețele financiare. Din acest fond, statele membre vor accesa granturi și împrumuturi pentru reforme și investiții cuprinse în planurile naționale de redresare și reziliență (PNRR) ce trebuie să fie aprobate de Executivul comunitar și să cuprindă în principal investiții în tranziția ecologică și sectorul digital, pentru care trebuie alocate cel puțin 37% și, respectiv, 20%, din sumele prevăzute în PNRR.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca centrală a italiei
economie