ANUNȚ Portofoliul primit de România de la Comisia Europeană

ANUNȚ Portofoliul primit de România de la Comisia Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 11:37

Premierul Marcel Ciolacu anunță că România a obținut, prin Roxana Mînzatu, poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene și unul dintre cele mai importante portofolii – Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie. VEZI MAI JOS CEILALȚI VICEPREȘEDINȚI

 ”Pentru prima dată de la aderarea la Uniunea Europeană, România a obținut poziția de vicepreședinte al Comisiei Europene și unul dintre cele mai importante portofolii – Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie. Un portofoliu major, care va administra o cincime din bugetul UE, mai exact 235 de miliarde de euro. Practic, România devine parte a deciziei în Uniunea Europeană”, a anunțat Ciolacu.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit premierului, Roxana Mînzatu, propunerea României de comisar european, va coordona atât partea de educație, cât și zona de politici sociale, dar și programele de finanțare aferente acestor domenii, respectiv Fondul Social European Plus, Fondul Social pentru Climă și Erasmus+.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Ciolacu îi convoacă la Guvern pe primarul general al Capitalei și pe primarii de sector pentru problemele de trafic: Vom veni rapid cu soluții! CITEȘTE ȘI Ciolacu îi convoacă la Guvern pe primarul general al Capitalei și pe primarii de sector pentru problemele de trafic: Vom veni rapid cu soluții!

”Noul portofoliu va fi reconfigurat și va include și problema locuințelor, fiind foarte important faptul că acest post de comisar are în subordine și o direcție generală a CE. Având în vedere importanța acestor probleme pentru diaspora românească și pentru partidele de stânga, premierul Ciolacu este favorabil desemnării Roxanei Mînzatu pentru acest portofoliu de comisar”, au precizat anterior surse oficiale.

Profit.ro a relatat anterior că premierul Marcel Ciolacu a transmis șefei Comisiei Europene că propunerea României pentru funcția de comisar european este Roxana Mînzatu.

Ceilalți vicepreședinți executivi

Teresa Ribera va fi vicepreședintă executivă pentru o tranziție curată, echitabilă și competitivă. Ea va fi, de asemenea, responsabilă pentru politica în domeniul concurenței

Henna Virkkunen va fi vicepreședintă executivă pentru Suveranitate tehnologică, securitate și democrație. Ea va fi, de asemenea, responsabilă de portofoliul privind tehnologiile digitale și de frontieră.

Majorarea cotei de participare a României la FMI, adoptată în primă etapă. Cine va suporta costurile. România - 10 acorduri cu FMI începând din 1991 CITEȘTE ȘI Majorarea cotei de participare a României la FMI, adoptată în primă etapă. Cine va suporta costurile. România - 10 acorduri cu FMI începând din 1991

Stéphane Séjourné va fi vicepreședinte executiv pentru Prosperitate și strategie industrială. El va fi, de asemenea, responsabil pentru portofoliul Industrie, IMM-uri și piața unică.

Kaja Kallas va fi Înalta Reprezentantă (politică Externă) și Vicepreședintă.

Raffaele Fitto va fi vicepreședinte executiv pentru coeziune și reforme. El va fi responsabil pentru portofoliul care se ocupă de politica de coeziune, dezvoltarea regională și orașe.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeană
comisia
românia
muncă
locuri
drepturi
social
ciolacu
leyen
mînzatu