Anul 2022, cel mai călduros înregistrat în Marea Britanie

Anul 2022, cel mai călduros înregistrat în Marea Britanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2022

Anul 2022 este cel mai călduros an înregistrat vreodată în Marea Britanie, afectată de mai multe valuri de căldură record în această vară, a anunțat serviciul britanic de meteorologie, Met Office, transmite AFP.

"Anul 2022 va fi cel mai călduros an înregistrat în Marea Britanie. Deși mulți își amintesc de căldura extremă din vară, remarcabil în acest an a fost căldura relativ constantă de-a lungul anului", a declarat Mark McCarthy de la Met Office, citat într-un comunicat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed
Un laureat al Premiului Nobel pentru Economie spune că n-ar avea încredere în Elon Musk nici să-i hrănească pisica CITEȘTE ȘI Un laureat al Premiului Nobel pentru Economie spune că n-ar avea încredere în Elon Musk nici să-i hrănească pisica

Temperatura medie anuală va fi cunoscută în ianuarie, însă aceasta va fi mai ridicată comparativ cu recordul anterior stabilit în 2014 (9,88 grade Celsius), conform datelor provizorii disponibile, scrie Agerpres.

Fiecare dintre cele patru sezoane ale acestui an figurează printre cele zece cele mai călduroase consemnate vreodată de la debutul înregistrării acestor date la nivel național, în 1884, a precizat Met Office pe baza datelor sale ce vor fi anunțate oficial la începutul anului viitor.

Cei mai călduroși zece ani au fost înregistrați începând din 2003, se precizează în comunicat.

"Acest an călduros este în concordanță cu impactul real așteptat pe fondul schimbărilor climatice induse de om", a adăugat McCarthy.

Anul 2022 a debutat cu temperaturi record la 1 ianuarie, cu peste 16 grade Celsius la Londra.

Fiecare lună a anului - cu excepția lunii decembrie - a cunoscut ulterior temperaturi medii peste valorile normale sezonului respectiv, a adăugat meteorologul.

În iulie, temperaturile au depășit pentru prima dată 40 de grade Celsius în Marea Britanie, cea mai aridă lună înregistrată în numeroase regiuni din sudul și estul Angliei, situație care a determinat autoritățile să introducă restricții locale de călătorie.

Dincolo de temperaturile record, Met Office a subliniat că acest an a fost deosebit de arid, cu cantități de precipitații mult sub medie.

Înmulțirea valurilor de căldură este o consecință directă a încălzirii globale, potrivit oamenilor de știință, emisiile de gaze cu efect de seră amplificând intensitatea, durata și frecvența lor.

În Franța, anul care se încheie va rămâne de asemenea cel mai călduros an înregistrat vreodată, a indicat Météo-France la sfârșitul lunii noiembrie, notează AFP.

Anul 2022 a fost cel mai călduros înregistrat vreodată în Italia în ceea ce privește valorile maxime și medii de temperatură, a anunțat Consiliul Național de Cercetare (CNR). În ceea ce privește anul cu cele mai ridicate temperaturi minime din Italia, 2018 deține în continuare acest record.

La nivel mondial, 2016 rămâne cel mai călduros an înregistrat vreodată, urmat de 2020 și 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
caldura