România se află la jumătatea clasamentului european în ceea ce privește burnout-ul, dar înregistrează o tendință de creștere, mai ales la persoanele tinere, a afirmat prof. univ. Dragoș Iliescu, cadru didactic al Universității din București.
Hub-ul M100, proiect național prin care România își propune să sprijine orașele românești în tranziția lor verde, a anunțat numele celor zece orașe selectate să primească în următorii ani sprijin financiar pentru acțiuni care să le ajute în tranziția verde. Aceste orașe vor fi ajutate să reducă emisiile de carbon până în 2035.
Lumea ar putea beneficia, până în decembrie, de primul tratat global pentru reducerea poluării cu plastic, relatează marți AFP. În cazul nu se face nimic în acest sens, este de așteptat ca prezența plasticului să se tripleze până în 2060, potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). Cum s-a ajuns aici? Care sunt efectele asupra mediului și climei?
Fostul consilier influent al lui Donald Trump la Casa Albă Steve Bannon a fost eliberat marți din închisoare, în care era deținut după ce a fost găsit vinovat de obstrucționarea puterii de anchetă a Congresului, cu o săptămână înainte de alegerile prezidențiale, care se anunță foarte strânse, relatează AFP.
Guvernul Norvegiei a decis să contribuie cu 127 milioane de dolari la achiziția unui sistem Patriot pentru România, anunță MApN, care salută decizia făcută publică la Reuniunea Consiliului statelor nordice de la Reykjavik, care are loc în perioada 28-31 octombrie.
Salariul minim brut va ajunge la 1.300 euro pe lună, iar câștigul salarial mediu brut va depăși 2.600 euro pe lună, până în 2029, promite PSD în programul de guvernare propus pentru 2025-2028 și redactat pentru alegereile parlamentare.
Federația Ospitalității averizează că, în acest moment, toată industria HoReCa se află la punctul 0. Pentru următorii ani, ori alegem să mâncăm de la marile lanțuri ori alegem să susținem jucătorii români mici și mijlocii
Parlamentul a adoptat proiectul liderului PSD, Marcel Ciolacu, prin care este propus un nou cadru juridic pentru amenajarea, administrarea și conservarea ”traseelor pedestre de interes național în scop recreativ”, în vederea valorificării patrimoniului turistic.
Normele metodologice ale Codului Fiscal vor fi modificate pentru a aduce o serie de precizări privind condițiile de aplicare a impozitului minim pe cifra de afaceri și a impozitului suplimentar pentru persoanele juridice care desfășoară activități în sectoarele petrol și gaze naturale, precum și clarificări în ce privește regimul microîntreprinderilor.
Pentru plățile efectuate cu carduri de credit sau de debit, operatorii economici vor avea obligația să emită bonuri fiscale doar la solicitarea clienților, prevede un proiect legislativ care a primit raport favorabil în comisia de buget și urmează să primească votul final în Parlament.