Compania Delphi Technologies, cu sediul în Londra, furnizor de soluții avansate de propulsie pentru producătorii de autovehicule, transferă spre Iași o parte din activitățile fabricii din Sudbury (Marea Britanie).
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Delphi este unul dintre principalii angajatori din Sudbury, hotărând însă că fabrica, în care lucrează peste 500 de muncitori, va fi închisă treptat, până la jumătatea anului 2020. La nivel global, Delphi Technologies are circa 19.000 de angajați.
Acum, decizia este ca o parte din activitățile fabricii să fie mutată la Iași, argumentând că sunt costuri de operare mai mici.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Șeful Telekom România, către angajați: Dacă nu ne adaptăm, vom avea soarta Kodak sau Nokia. UPDATE Reacția grupuluiDe ce este important: Relocarea activităților este inițiată într-un context în care companii precum HanesBrands, Rieker, Nestle părăsesc România invocând tocmai costurile ridicate.
Mai este interesant: Recent, compania a deschis un centru IT la București, în campusul Globalworth din Pipera, prin care va furniza servicii de tehnologia informației pentru centrele tehnologice ale companiei, precum și pentru fabricile și diviziile de servicii suport ale companiei la nivel global.
În 2017, Delphi Technologies, cu circa 5.000 de ingineri, s-a desprins din compania aemricană Delphi Automotive, devenind o societate comercială independentă, evaluată atunci la 4,5 miliarde de dolari la Bursa de Valori din New York.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Elvețienii de la Alpiq, foști beneficiari de energie ieftină de la Hidroelectrica, au părăsit RomâniaÎn România, Delphi operează din 1997, ajungând la circa 8.000 de angajați în 4 fabrici - Miroslava (Iași), Sânnicolau Mare (Timiș), Ineu (Arad) și Moldova Nouă (Caraș-Severin).
În Iași, Delphi Technologies are o fabrică pentru pompe de înaltă presiune și injectoare pentru industria auto.
În 2017, Delphi Diesel Systems România, cu peste 2.000 de angajați, a avut afaceri de circa 2 miliarde lei și un profit net de 195,4 milioane lei.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacția Casa Radio. Avi Hakhamov, CEO Plaza Centers: Vindem toate activele pentru a plăti datoriile către deținătorii de obligațiuni. Înțelegerea cu AFIBiroul de la București va găzdui până la 150 de persoane care vor acoperi funcții de bază ca securitate și conformitate IT, arhitectură informatică, operațiuni IT, planificarea resurselor companiei și livrarea soluțiilor globale.