VIDEO Concedieri la startup-ul IT românesc FintechOS, cu explicații video: Dacă o companie face o restructurare nu înseamnă că se prăbușește

VIDEO Concedieri la startup-ul IT românesc FintechOS, cu explicații video: Dacă o companie face o restructurare nu înseamnă că se prăbușește

Sergiu Neguț

scris 15 nov 2023

Startup-ul IT FintechOS, fondat la București de antreprenorii români Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț, a concediat o parte dintre angajați.

Sergiu Neguț, co-fondator și CSO (Chief Strategy Officer) al startup-ului, a anunțat, printr-un videoclip, că FintechOS a efectuat o serie de reduceri de personal, fără a indica numărul salariaților disponibilizați.

Urmărește-ne și pe Google News
Meta Estate Trust își depășește ținta de rentabilitate pentru tot anul 2023 în primele 9 luni. Plus anunț - La capitolul vești bune pentru acționari mai adăugăm o premieră CITEȘTE ȘI Meta Estate Trust își depășește ținta de rentabilitate pentru tot anul 2023 în primele 9 luni. Plus anunț - La capitolul vești bune pentru acționari mai adăugăm o premieră

Anterior au fost vehiculate informații conform cărora schema de personal a companiei ar fi fost redusă în ultimii ani de la circa 550 de angajați la sub 200 de salariați.

„În ultimele zile au apărut informații despre FintechOS în spațiul public și simt nevoia să fac și eu niște precizări. În primul rând, da, am făcut niște reduceri de personal. Acesta este un proces nu simplu, ci dureros în primul rând pentru cei care pleacă din companie, dar și pentru cei care rămân”, a transmis Sergiu Neguț.

Antreprenorul arată totodată că „dacă o companie face o restructurare nu înseamnă deloc că se prăbușește, asta înseamnă că creează o nouă structură. Structura asta înseamnă care sunt oamenii „ăia” cu care putem să mergem mai departe cel mai bine, în condiții de profitabilitate”.

Restructurări la FintechOS: Ce spune co-fondatorul startup-ului, Sergiu Neguț

„În ultimele zile au apărut informații despre FintechOS în spațiul public și simt nevoia să fac și eu niște precizări. În primul rând, da, am făcut niște reduceri de personal. Acesta este un proces nu simplu, ci dureros în primul rând pentru cei care pleacă din companie, dar și pentru cei care rămân.

Cifrele pe care le-ați auzit sunt exagerate. Sunt niște cifre spuse de niște persoane anonime, pe niște rețele sociale, la supărare. Ce facem noi pentru oamenii care pleacă e că punem un pachet de compensare pe masă. Pachetul acesta de compensare mi-aș fi dorit și eu să fie mai mare, atâtea resurse am avut. Dar ce facem în plus este că de fiecare dată i-am ajutat pe oamenii care pleacă să-și găsească de lucru. Cum facem asta? Profesioniștii din echipa noastră de HR, oamenii aceia care se pricep la recrutare, își folosesc abilitățile să-i ajute pe oamenii aceștia să-și găsească de lucru. Poate joburi mai bune.

Dacă o companie face o restructurare nu înseamnă deloc că se prăbușește, asta înseamnă că creează o nouă structură. Structura înseamnă care sunt oamenii „ăia” cu care putem să mergem mai departe cel mai bine, în condiții de profitabilitate. Piața cere ca o companie care ajunge la o anumită maturitate, cum s-a întâmplat cu FintechOS, să devină profitabilă. Și procesul e dureros, dar e necesar. E necesar pentru clienți, e necesar pentru investitori.

Mi-aș fi dorit și eu să fi comunicat mai bine. Nu prea ne-a reușit de data asta. Oamenii sunt, pe bună dreptate, supărați. Mi-e teamă că oricum am fi comunicat intern și extern, supărarea asta ar fi existat oricum pentru că nu e ușor să vină angajatorul la care ai lucrat o vreme bună, ai lucrat bine, și să-ți spună că nu mai e nevoie de tine. Dar ce cred eu e că trebuie să mergem mai departe. Compania FintechOS e o companie puternică. Și oamenii aceștia care pleacă sunt niște oameni puternici. Sunt convins că o să fie bine”, a transmis Sergiu Neguț co-fondator FintechOS, printr-un videoclip.

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Keesing Media Group B.V. intenționează să preia tipografia Infopress Group și IPG Technic CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Keesing Media Group B.V. intenționează să preia tipografia Infopress Group și IPG Technic

Startup-ul FintechOS, de tehnologie pentru companii din domeniul serviciilor financiare, a fost lansat la București, în anul 2017.

La doi ani de la înființare, în decembrie 2019, a primit o investiție de serie A în valoare de 14 milioane de dolari. În 2020, firma românească a fost desemnată cel mai bun startup european de tehnologii financiare (fintech), la competiția The Europas Awards, organizată la Londra.

Un an mai târziu, în aprilie 2021 a obținut o investiție serie B de 60 de milioane de dolari, condusă de Draper Esprit, unul dintre cele mai active fonduri din Europa, cu investiții în companii de tehnologie care cresc rapid și au ambiții globale. În august, firma a mai atras o finanțare de 10 milioane de dolari.

În septembrie 2021, FintechOS anunța că se lansează pe piața din SUA, pentru a „lucra atât pentru instituții bancare și de creditare tradiționale, cât și pentru fintech-uri”.

Până acum, startup-ul a ajuns la finanțări în valoare totală de aproape 84 milioane euro (peste 91 milioane dolari).

FintechOS are birouri în Londra, New York și București.

viewscnt
Afla mai multe despre
fintechos
teodor blidăruș
sergiu neguț
concedieri