Băncile selectate anterior de Romgaz lansează de astăzi întâlniri cu investitorii pentru atragerea de finanțarea prin emisiuni de obligațiuni de 1,5 mld. euro pe cinci ani pentru susținerea investițiilor din Neptun Deep, conform Bloomberg.
Italia ia în considerare să ceară băncilor o contribuție simbolică, calculată în funcție de câștigurile realizate în ultimii doi ani, a anunțat duminică publicația Corriere della Sera, fără a preciza sursa informației, transmite Bloomberg.
Datoria publică a Marii Britanii a atins luna trecută 100% din PIB, pentru prima dată în istoria recentă, în timp ce deficitul bugetar s-a adâncit, adăugându-se presiunilor asupra ministrului de Finanțe, Rachel Reeves, care urmează să-și prezinte planurile privind impozitele și cheltuielile, transmit Reuters și Bloomberg.
Coasta de Fildeș, cel mai mare producător mondial de cacao, analizează majorarea prețului oficial plătit la porțile fermelor pentru boabele de cacao, cu prilejul următoarei recolte, până la un nivel superior celui plătit de autoritățile din Ghana, însă în continuare cultivatorii din ambele țări vor primi prețuri mai mici decât cele practicate pe piața mondială, transmite Bloomberg.
România s-a împrumutat astăzi de pe piețele internaționale cu trei emisiuni de obligațiuni, două în euro, pe 7 și 20 de ani, precum și una în dolari, pe 10 ani.
Guvernul a ieșit astăzi să se împrumute de pe piața externă prin vânzarea de obligațiuni în euro pe 7 și 20 de ani, precum și de obligațiuni în dolari pe 10 ani. Fondurile sunt necesare pentru finanțarea deficitului și rostogolirea datoriei vechi care ajunge la plată. Aranjorii emisiunii sunt Citi, GS (B&D), ING, HSBC, JPM, SocGen, potrivit Bloomberg.
Cotațiile la grâu sunt în scădere, cererea slabă din Europa și îmbunătățirea condițiilor meteo în SUA eclipsând decizia de miercuri a Rezervei Federale a SUA (Fed) de a reduce dobânda de referință cu o jumătate de punct procentual, la un interval cuprins între 4,75% și 5%, transmite Bloomberg.
Turcia a semnat un acord pentru aprovizionarea cu gaze lichefiate timp de zece ani de la grupul francez TotalEnergies SE, care include opțiunea de a redirecționa gazele livrate spre Europa și Egipt, acesta fiind al doilea astfel de acord semnat în această lună, pe măsură ce Turcia vrea să devină un hub regional de gaze, transmite Bloomberg.
La finele acestui deceniu lumea va ajunge într-o situație în care va trebui să plătească pentru a închide mari capacități de producție a energiei regenerabile, în contrasens cu eforturile de eliminare mai rapidă a combustibililor fosili, dacă țările nu își îmbunătățesc rețelele de transport, pentru a integra mai bine energia produsă în parcurile fotovoltaice și eoliene, transmite Bloomberg.
Cotațiile la grâu au înregistrat cel mai redus nivel din ultimele șase săptămâni, pe fondul atenuării temerilor privind problemele de aprovizionare din Marea Neagră, transmite Bloomberg.