VIDEO Kamala Harris a acceptat candidatura democraților. Mesajele cheie ale discursului ei

VIDEO Kamala Harris a acceptat candidatura democraților. Mesajele cheie ale discursului ei
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2024

Kamala Harris promite în discursul de acceptare a candidaturii sale oficiale la alegerile prezidențiale „să fie președinta tuturor americanilor”, să sprijine Ucraina și o soluție de încetare a războiului Israelului din Gaza.

Alegerile din noiembrie vor fi ocazia de a „trasa o nouă cale”, a afirmat candidata democrată, potrivit Hotnews.ro

Urmărește-ne și pe Google News
INFOGRAFIC Cât de mult zahăr este într-o Fanta Orange vândută în România față de alte țări CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Cât de mult zahăr este într-o Fanta Orange vândută în România față de alte țări

Democrații americani au confirmat-o oficial pe Kamala Harris drept candidata lor la alegerile prezidențiale din 5 noiembrie, marți seara la Chicago, în timpul convenției naționale a partidului.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Ce a spus Harris în discursul ei:

  • Discursul lui Kamala Harris a rezumat perfect punctele cheie pe care campania ei a vrut să le atingă – povestea ei personală, apelurile ei la unitate, obiectivele ei de politică economică și socială orientate spre clasa de mijloc și criticile ei la adresa lui Donald Trump, potrivit BBC.
  • Ea a promis, de asemenea, o „nouă cale de urmat” pentru America. Soțul ei Doug Emhoff a urcat pe scenă și a sărutat-o.
  • Cântecul lui Beyonce „Freedom” sună în difuzoare, deși vedeta pop rămâne absentă în ciuda zvonurilor că va urca pe scenă.
  • Harris cere alegătorilor să fie „ghidați de optimism” pe măsură ce se apropie alegerile.
  • Ea numește „privilegiul și mândria de a fi american” „cel mai mare privilegiu de pe pământ”.
  • „Hai să luptăm pentru asta”, spune ea, înainte de a încheia discursul.
  • „Îmi iubesc țara din toată inima. Oriunde merg și oriunde mă întâlnesc, văd o națiune care este pregătită să meargă înainte, pregătită pentru următorul pas”.
  • Ea spune că americanii au mult mai multe lucruri în comun decât ceea ce îi desparte.
  • „Nimeni dintre noi nu trebuie să eșueze pentru ca toți să reușim”, spune ea. Ea contrastează acest lucru cu campania lui Trump, despre care spune că „denigrează America”.
  • Harris spune că va apăra întotdeauna aliatul cheie al SUA, Israelul și, de asemenea, face apel la încetarea războiului din Gaza.
  • „Acum este momentul să ajungem la un acord cu ostatici și un acord de încetare a focului”, spune ea, abordând un subiect care a devenit profund dezbinător în cadrul Partidului Democrat, așa cum au demonstrat protestatarii pro-palestinieni afară în fiecare zi a acestei convenții.
  • Ea critică violența „nespusă” care a avut loc în Israel la 7 octombrie și adaugă, de asemenea, „ceea ce s-a întâmplat în Gaza în ultimele 10 luni este devastator”.
  • Ea spune că va continua „să fie puternică alături de Ucraina și aliații noștri NATO”.
  • „Construirea clasei de mijloc va fi o țintă definitorie al președinției mele. Clasa de mijloc este locul din care mă trag eu. Mama a ținut un buget foarte strict”.
  • Harris spune că „în multe privințe, Donald Trump este un om neserios”. Ea vorbește despre „haosul și calamitățile” din timpul președinției Trump, iar ceea ce a făcut el de la ultimele alegeri ar putea fi chiar mai rău. A încercat să vă arunce voturile”, a spus ea, remarcând eforturile fostului președinte de a anula rezultatele alegerilor în numeroase state în 2020. Și când a eșuat în acel efort, ea le spune mulțimii: „a trimis o mulțime înarmată la Capitoliu”.

Presa scrie că Harris a călătorit spre sediul în care are loc Convenția cu un teleprompter, astfel încât să poată repeta pentru ceea ce ar putea fi cel mai important discurs din viața ei.

Ea se prezintă ca reprezentând viitorul în timp ce Donald Trump întruchipează trecutul.

Donald Trump este gata să îi ofere lui Elon Musk un post în cabinetul său, dacă va câștiga alegerile prezidențiale din SUA CITEȘTE ȘI Donald Trump este gata să îi ofere lui Elon Musk un post în cabinetul său, dacă va câștiga alegerile prezidențiale din SUA

Discursul și dezbaterea de luna viitoare împotriva lui Donald Trump vor fi probabil momentele decisive ale campaniei.

În afara convenției au avut loc demonstrații împotriva sprijinului SUA dat Israelului în războiul din Gaza, iar unui grup de delegați pro-palestinieni cărora li s-a refuzat șansa de a vorbi la convenție au organizat un sit-in în afara arenei.

Între timp, candidatul republican la președinție Donald Trump se află în campania electorală în Arizona – el spune că va posta pe platforma sa Truth Social pe parcursul discursului lui Harris.

viewscnt
Afla mai multe despre
kamala harris
sua
presedinte