Autoritățile iraniene oferă recompense persoanelor care denunță minerii de bitcoin

Autoritățile iraniene oferă recompense persoanelor care denunță minerii de bitcoin
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2024

Iranul se confruntă în prezent cu un val de căldură, cu temperaturi de peste 37 de grade, și a decis să își reducă semnificativ consumul de electricitate. Sectorul industrial are dificultăți în a obține energie electrică, iar populația se confruntă cu numeroase pene de curent, scrie BFM TV.

Autoritățile iraniene acuză minerii de criptomonede, în special minerii de bitcoin, de perturbarea rețelei electrice a țării, în ciuda faptului că activitățile de minare de criptomonede sunt interzise în Iran. Astfel, pentru a combate fermele clandestine de bitcoin, țara a decis să ofere recompense pentru oricine raportează mineri de criptomonede, arată G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Salrom va cere sute de milioane de euro de la UE pentru proiecte de exploatare superioară a grafitului. Zăcăminte vizate și de americani CITEȘTE ȘI Salrom va cere sute de milioane de euro de la UE pentru proiecte de exploatare superioară a grafitului. Zăcăminte vizate și de americani
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Recompensele s-ar putea ridica la mai mult de un milion de riali iranieni (aproximativ 21,50 euro). O sumă considerabilă pentru o țară în care venitul național brut (VNB) pe cap de locuitor se ridica la 16.200 EUR în 2023, conform datelor Băncii Mondiale. Cu titlu de comparație, VNB pe cap de locuitor în Franța a fost de 56.200 EUR și VNB pe cap de locuitor în Statele Unite a fost de de 74.300 EUR în 2023.

Calculatoarele folosite pentru minarea de criptomonede consumă multă energie, iar cele confiscate până acum în Iran reprezintă un nivel foarte ridicat de consum: aproximativ 1 000 de megawați (MW).

Bitcoinul este creat prin minare, un proces realizat de computere care concurează pentru a rezolva formule informatice complexe. Acestea necesită tot mai multă putere de calcul și, prin urmare, consum de energie.

viewscnt
Afla mai multe despre
iran
energie