VIDEO Incendiile fac ravagii în California, mii de hectare arse în jurul orașului Los Angeles

VIDEO Incendiile fac ravagii în California, mii de hectare arse în jurul orașului Los Angeles
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 09:29

Un incendiu a făcut ravagii pe dealurile de deasupra orașului Los Angeles, distrugând zeci de case și aproape 20.000 de hectare în 24 de ore, unul dintre cele trei incendii necontrolate din apropierea celui de-al doilea oraș ca mărime din Statele Unite.

La nord de megalopolis, locuitorilor din Wrightwood și Mt Baldy li s-a ordonat să își evacueze casele. Cel puțin 33 de case și mai multe cabane au fost distruse de incendiu, care a măturat și o stațiune de schi, potrivit comandantului pompierilor din comitatul Los Angeles, Anthony Marrone.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Maratonul fiscalității: Statul se agită să ia bani pentru 2024. Digitalizarea ANAF intră peste economia reală. Nota de plată: Nivelul taxelor este incert după alegeri CITEȘTE ȘI VIDEO Maratonul fiscalității: Statul se agită să ia bani pentru 2024. Digitalizarea ANAF intră peste economia reală. Nota de plată: Nivelul taxelor este incert după alegeri
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Casa noastră va arde", a declarat în lacrimi pentru radio KTLA Jenny Alaniz, o locuitoare din zonă, scrie News.ro.

Un reporter AFP din Wrightwood a descris clădiri și mașini arse.

Incendiul, care a izbucnit duminică, a mistuit marți 1.600 de hectare de teren, o cifră care a crescut de zece ori până la 19.400 de hectare miercuri.

Șeriful comitatului Los Angeles, Robert Luna, a declarat că trei persoane, inclusiv un membru al echipei sale, au fost prinse într-o zonă izolată din apropierea Mt Baldy.

Fumul gros și drumurile blocate îngreunează eforturile de salvare.

"Echipa noastră de salvare aeriană se pregătește să îi scoată de acolo imediat ce fumul se va risipi", a spus el, adăugând că salvatorii încearcă, de asemenea, să ajungă la ei pe șosea cu vehicule 4x4.

VIDEO Un pod din orașul Dresda s-a prăbușit parțial CITEȘTE ȘI VIDEO Un pod din orașul Dresda s-a prăbușit parțial

La sud-est de Los Angeles, incendiul supranumit "Airport Fire" continuă, de asemenea, să facă ravagii și a distrus până acum peste 8.900 de hectare. Potrivit pompierilor locali, șapte persoane au fost rănite în incendiul care a izbucnit luni.

La nord-est de megalopolis, incendiul Line a distrus 14.000 de hectare. Locuitorii satelor de munte au fost rugați să își evacueze locuințele, iar mai multe drumuri au fost blocate.

Aceste incendii amenință zeci de mii de locuințe și întreprinderi.

Evoluția lor a fost exacerbată de valul de căldură care a lovit regiunea, mercurul depășind 43 de grade Celsius în unele locuri în ultimele zile. Cu toate acestea, temperaturile au început să scadă miercuri.

Din cauza încălzirii globale, vestul continentului nord-american este din ce în ce mai afectat de fenomene meteorologice extreme, cum ar fi valurile de căldură, seceta sau incendiile de vegetație.

viewscnt
Afla mai multe despre
incendii
los angeles