FOTO Plan pentru București - Lagună în mijlocul Capitalei, peninsule plutitoare și o fermă pe apă

FOTO Plan pentru București - Lagună în mijlocul Capitalei, peninsule plutitoare și o fermă pe apă

Sursa foto: Birourile de arhitectură Pelinu Projects -Beros Abdul Arhitecți Asociații via Hotnews

Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 18:36

O lagună în care se va putea face baie, între Calea Floreasca și bulevardul Barbu Văcărescu, o plajă urbană la Lacul Pantelimon, canale pe unde se va putea merge cu caiacul, pe lacul Dobroiești și o fermă pe apă, lângă la Lacul Plumbuita. Acestea sunt câteva dintre propunerile din proiectul care a câștigat concursul de soluții organizat de Primăria Sectorului 2 și Ordinul Arhitecților din România pentru salba de lacuri Sectorul 2. Proiectul propune și reamenajarea Parcului Verdi, a Parcului Valea Saulei și a pajiștei Petricani.

Concursul ai cărui câștigători au fost anunțați marți a vizat malurile celor șase lacuri ale Colentinei cuprinse în sectorul 2 al Bucureștiului: Lacul Tei, Lacul Plumbuita, Lacul Colentina, Lacul Fundeni, Lacul Dobroești, Lacul Pantelimon, arată Hotnews.

Urmărește-ne și pe Google News
LISTA 16 orașe din România au intrat oficial în cursa pentru a deveni neutre climatic. Zece dintre acestea vor fi selectate de un juriu internațional CITEȘTE ȘI LISTA 16 orașe din România au intrat oficial în cursa pentru a deveni neutre climatic. Zece dintre acestea vor fi selectate de un juriu internațional
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În viziunea arhitecților care au câștigat concursul de proiecte pentru amenajarea salbei de lacuri, pe Lacul Tei ar urma să fie amenajate peninsule plutitoare caresă extindă malul existent al lacului, înverzindu-l.

Pentru zona aflată între Calea Floreasca și Barbu Văcărescu, unde există un spațiu „destul de mort”, deși este o locație premium, propunerea este o lagună. Adică, o piscină curățată natural, bună pentru scăldat, a cărei apă să fie curățată de plante, și nu de chimicale. Plaja ar fi la Lacul Pantelimon, singura zonă accesibilă cu metroul. Acolo, arhitecții propun să fie amenajată o a două zonă de îmbăiere, tot cu plante care filtrează apa.

Primăria București testează o metodă modernă de combatere a țânțarilor: Cu drone CITEȘTE ȘI Primăria București testează o metodă modernă de combatere a țânțarilor: Cu drone

Pentru Lacul Plumbuita este propusă o fermă pe apă, iar pe Valea Saulei, o zonă de promenadă cu vegetație sălbatică.

Pentru Lacul Plumbuita, soluția propusă este grădinăritul pe apă acolo unde acum există niște rezervoare secate. Această fermă pe apă are și rol de filtrare a apei. Sunt prevăzute și fântâni arteziene care filtrează apa și insule plutitoare, cu diferite amestecuri de plante.

Pentru Lacul Dobroiești, arhitecții care au câștigat concursul de proiecte au propus ținerea sub control a stufărișul prin niște trasee pe apă pentru caiace, canale care să fie curățate constant și unde să fie introduse noi specii de plantei.

Două lanțuri românești de restaurante se luptă la salarii cu McDonald’s CITEȘTE ȘI Două lanțuri românești de restaurante se luptă la salarii cu McDonald’s

La Valea Saulei, soluția din proiect este o promenadă cu vegetație sălbatică, păstrându-se cât mai mult din ceea ce există. Ar urma să fie introduse noi specii de copaci, pentru a fi „colorată un pic zona”, a explicat pentru HotNews.ro arhitecta Laura Cristea.

Termenul dat de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, este de 5 ani.

El spune că proiectul ales din 50 de proiecte depuse va fi implementat „pe bucăți” și este posibil ca această perioadă să fie prelungită.

MedLife semnează o nouă achiziție CITEȘTE ȘI MedLife semnează o nouă achiziție

Conform acestuia, pasul următor este semnarea contractului de proiectare cu câștigătorul și va fi începută munca la proiectare. Valoara proiectării este de 42 milioane de lei, cu TVA inclus.

viewscnt
Afla mai multe despre
bucuresti
apa