Liderul nord-coreean Kim Jong Un afirmă că țara va crește numărul de arme nucleare

Liderul nord-coreean Kim Jong Un afirmă că țara va crește numărul de arme nucleare
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2024

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că țara implementează acum o politică de construcție a forței nucleare pentru a crește numărul de arme nucleare „exponențial”, a declarat media de stat KCNA, potrivit Reuters.

Într-un discurs ținut luni cu ocazia aniversării fondării Coreei de Nord, Kim a declarat că țara trebuie să își pregătească mai temeinic „capacitatea nucleară și disponibilitatea de a o utiliza în mod corespunzător în orice moment pentru a asigura drepturile de securitate ale statului”, a declarat KCNA.

Urmărește-ne și pe Google News
Restricții de circulație propuse de UE, de la miezul nopții până la 6 dimineața, pentru anumiți șoferi CITEȘTE ȘI Restricții de circulație propuse de UE, de la miezul nopții până la 6 dimineața, pentru anumiți șoferi
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

O prezență militară puternică este necesară pentru a face față „diferitelor amenințări prezentate de Statele Unite și adepții acestora”, a adăugat el.

Kim a mai spus că Coreea de Nord se confruntă cu o „amenințare gravă” din partea a ceea ce a spus că este un bloc militar nuclear condus de Statele Unite în regiune, scrie News.ro.

Coreea de Sud va organiza marți o reuniune a miniștrilor apărării cu statele membre ale Comandamentului Națiunilor Unite (UNC). UNC este condus de comandantul armatei americane staționate în Coreea de Sud.

Luna trecută, Germania a devenit cel mai recent membru al UNC din Coreea de Sud, care ajută la supravegherea graniței puternic fortificate cu Coreea de Nord și s-a angajat să apere Sudul în caz de război.

Coreea de Nord a criticat UNC ca fiind o „organizație de război ilegală”, iar intrarea Germaniei în forța ONU de monitorizare a frontierei, condusă de SUA, a crescut tensiunile.

viewscnt
Afla mai multe despre
kim jong un
arme nucleare