Două lanțuri românești de restaurante se luptă la salarii cu McDonald’s

Două lanțuri românești de restaurante se luptă la salarii cu McDonald’s
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 15:00

McDonald’s plătește în România cele mai mari salarii, fiind urmat în acest clasament de lanțurile românești Spartan și Mesopotamia.

La McDonald’s, un salariu mediu brut urcă la 7.147 lei, conform Coface.

Urmărește-ne și pe Google News

Două lanțuri românești de restaurante se luptă la salarii cu McDonald’s

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

 

Lanțul românesc de restaurante Spartan, vândut la începutul anului trecut de omul de afaceri Ștefan Mandachi, cum a anunțat atunci în premieră Profit.ro,  a înregistrat o cifră de afaceri de 48 de milioane de euro în 2023 și mizează pe o serie de îmbunătățiri operaționale și de repoziționare de imagine, pentru extinderea rețelei naționale cu până la 50 de noi locații în perioada următoare, precum și pentru extinderea rețelei internaționale.

Profit.ro a anunțat anul trecut că Ștefan Mandachi a vândut companiile care operau francizele lanțului de restaurante Spartan, împreună cu alte mari branduri din portofoliu, precum Regatto, sala de fitness Bum Bum Box, restaurantele Hercule și Hollywood Villas, către un grup de 7 persoane fizice, într-o tranzacție în valoare totală de peste 20 milioane euro.

Profit.ro a mai anunțat recent că lanțul românesc de fast-food Mesopotamia a început procedurile de consultanță pentru planificarea expansiunii, în 2025, pe piața din Marea Britanie.

Compania a fost fondată în 2010 de antreprenorii români Sebastian și Samuel Tataringa. 

În 2023 a avut o cifră de afaceri de 62 de millioane de euro, cu 64 de restaurante, incusiv la Budapesta, și 980 de angajați.

Pentru 2024 estimează o creștere a cifrei de afaceri la 70 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
spartan
restaurant