VIDEO Ambasadorul României în SUA: România îndeplinește formal condițiile tehnice pentru a face parte din Visa Waiver. Primii români vor putea călători fără vize, probabil, în prima parte a anului viitor

VIDEO Ambasadorul României în SUA: România îndeplinește formal condițiile tehnice pentru a face parte din Visa Waiver. Primii români vor putea călători fără vize, probabil, în prima parte a anului viitor
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:56

Ambasadorul României în SUA Andrei Muraru anunță că România îndeplinește formal toate condițiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver.

”Sigur, așteptăm o confirmare de la partenerii americani în perioada următoare, dar evaluarea noastră, bazându-ne pe numărul de aplicații pentru vize din acest an, precum și pe trendul puternic descrescător din ultimii ani, este că Romania a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere”, afirmă Muraru, care apreciază că din prima parte a anului viitor, românii vor putea călători fără vize în Statele Unite, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Săptămțna trecută, premierul Marcel Ciolacu a anunțat, de asemenea, că România se află în prezent sub procentul de 3% de respingere a cererilor cetățenilor români pentru vize în SUA, criteriu necesar ca țara noastră să fie admisă în programul Visa Waiver. 

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Premierul Marcel Ciolacu va avea astăzi, de altfel, o întrevedere cu ambasadorulambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, fiind de așteptat ca una din temele discuției să fie programul Visa Waiver.

Conferința Profit E-commerce, Profit.ro - Florin Toma, DHL Express: Sellerii locali ar trebui să treacă online granița și să vândă la românii din diaspora. Piața locală e limitată la 10 milioane de clienți. În Europa sunt 500 milioane CITEȘTE ȘI Conferința Profit E-commerce, Profit.ro - Florin Toma, DHL Express: Sellerii locali ar trebui să treacă online granița și să vândă la românii din diaspora. Piața locală e limitată la 10 milioane de clienți. În Europa sunt 500 milioane

"Astăzi este o zi mare, o zi pe care am așteptat-o multă, multă vreme: de astăzi, România îndeplinește formal toate condițiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver. Ieri, s-a încheiat anul fiscal în Statele Unite, iar ultima condiție pe care România o mai avea de îndeplinit a fost satisfăcută”, anunță Muraru într-o înregistrare video postată mpe site-ul ambasadei.

El precizează că este necesară o confirmare din partea autorităților de la Washington în perioada următoare.

”Sigur, așteptăm o confirmare de la partenerii americani în perioada următoare, dar evaluarea noastră, bazându-ne pe numărul de aplicații pentru vize din acest an, precum și pe trendul puternic descrescător din ultimii ani, este că Romania a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere”, subliniază ambasadorul.

Conform lui Muraru, primii români vor putea călători fără vize în Statele Unite, probabil, în prima parte a anului viitor.
”A călători fără vize în America nu este doar un statut privilegiat acordat unei țări. Vor exista beneficii importante pentru noi”, notează Andrei Muraru.

viewscnt
Afla mai multe despre
andrei muraru
vize
sua