Ursula von der Leyen își dezvăluie noua echipă

Ursula von der Leyen își dezvăluie noua echipă
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 13:29

Președinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen și-a prezentat noua echipă de comisari, centrată pe competitivitate, în urma unor negocieri până în ultimul moment, relatează AFP.

În săptămânile următoare, prezumtivii comisari urmează să fie supuși unor audieri delicate în Parlamentul European (PE) și unui vot al eurodeputaților prin care să fie numiți oficial.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO - OMV Petrom transmite un mesaj de pe platforma de foraj pentru gazele din Marea Neagră CITEȘTE ȘI VIDEO - OMV Petrom transmite un mesaj de pe platforma de foraj pentru gazele din Marea Neagră
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

La Strasbourg, în marja sesiunii plenare a PE, von der Leyen a prezentat distribuția comisarilor, câte unul din fiecare stat membru al Uniunii Europene (UE), scrie News.ro.

Viitorul Executiv european mizează, în acest moment pe 11 femei și 16 bărbați - aidcă 40%, o cifră sub paritatea promisă.

Președinta Comisiei a subliniat o reechilibrare pe ultima linie dreaptă, însă ”rămâne încă multă treabă de făcut”, a recunoscut ea, după mai multe săptămâni de polemică pe acest subiect.

Într-o încercare de a răspunde criticilor, patru dintre cele șase posturi de vicepreședinți ai Comisiei sunt atribuite unor femei.

Mercedes-Benz și-a vândut participația la un joint venture din China pe fondul diminuării cheltuielilor pe articole de lux CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz și-a vândut participația la un joint venture din China pe fondul diminuării cheltuielilor pe articole de lux

Socialista spaniolă Teresa Ribera, o specialistă în modificări climatice, un ministru al lui Pedro Sanchez, moștenește un portofoliu larg al Tranziției Ecologice și ar putea juca unul dintre rolurile principale în noua echipă de la Bruxelles.

Un subiect sensibil, italianul Raffaele Fitto, un membru al Guvernului de extremă dreapta al lui Giorgia Meloni, obține un titlu de vicepreședinte, însărcinat cu Coeziunea și Reformele. Stânga și centrul au avertixat că se vor opune.

Lituanianul Andrius Kubilius a fost numit comisar însărcinat cu Apărarea și Spațiul, un post nou creat de către Ursula von der Leyen, pentru a înfrunta amenințarea rusă și Războiul din Ucraina.

În culise, negocierea posturilor a fost dureroasă, până în ultmul moment.

Luni, influentul comisar francez în exercițiu Thierry Breton, a demisionat cu zgomot, victima relațiilor sale execrabile cu von der Leyen.

Emmanuel Macron a propus în locul acestuia un apropiat, Stéphane Séjourné, un discret ministru demisionar al Afacerilor Externe.

Stéphane Séjourné obține o vicepreședinție executivă și un portofoliu important al Prosperității și Strategiei Industriale.

viewscnt
Afla mai multe despre
ursula von der leyen
ue