Un stat este gata să plătească inclusiv românilor 17.000 de dolari pentru a se muta într-o regiune rurală

Un stat este gata să plătească inclusiv românilor 17.000 de dolari pentru a se muta într-o regiune rurală
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2024

Dacă sunteți un nomad digital sau un lucrător de la distanță în industria tehnologică în căutarea unei schimbări de peisaj, poate că Spania este locul potrivit, potrivit unui articol publicat de CNBC.

În această lună, guvernul local din Extremadura, Spania, a anunțat că oferă până la 15.000 de euro sau 16.703 de dolari pentru cei care se mută în zonă timp de cel puțin doi ani, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
AI-ul Google poate fi accesat din Gmail CITEȘTE ȘI AI-ul Google poate fi accesat din Gmail
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Comunitatea autonomă are una dintre cele mai scăzute populații din Spania și a alocat 2 milioane de euro pentru a atrage relocarea a 200 de nomazi digitali și lucrători la distanță în regiune.

Un comunicat de presă al guvernului din Extremadura afirmă că granturile sunt pentru ”locuințe disponibile, teren arabil și tot ceea ce este necesar pentru a accelera sosirea lor”.

Anunțul acestei scheme face parte dintr-un program de repopulare în desfășurare numit ”Live in Ambroz”, care se referă la Valea Ambroz din provincia Cáceres.

În comunicatul de presă se precizează că valea ”este una dintre zonele care suferă de o pierdere constantă de populație și servicii”.

Autoritățile spaniole au declarat pentru Euronews că cererile pentru granturi sunt așteptate să se deschidă în septembrie și pot fi depuse online, odată ce sunt disponibile.

Operațiune majoră în IT - Apple și Nvidia vor investi în OpenAI. Evaluare de peste 100 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Operațiune majoră în IT - Apple și Nvidia vor investi în OpenAI. Evaluare de peste 100 de miliarde de dolari

Pentru a aplica pentru granturi, trebuie îndeplinite următoarele cerințe:

  • Să nu fi locuit în Extremadura în ultimele șase luni
  • Să fie rezidenți legali în Spania și să aibă un număr de identitate străin
  • Să lucreze de la distanță în industria tehnologiei

La program pot aplica și cetățenii din afara UE, cum ar fi cei din Statele Unite, dar trebuie să fi obținut deja viza de nomad digital a Spaniei.

Cei 16.703 USD oferiți vor fi împărțiți în mai multe granturi.

Femeile și cei sub 30 de ani care aleg să locuiască într-un oraș cu mai puțin de 5.000 de locuitori vor primi 10.000 EUR sau 11.135 USD, iar alții vor primi 8.000 EUR sau 8.908 USD.

După doi ani, femeile și cei sub 30 de ani care aleg să rămână încă un an vor primi o a doua plată de 5.000 EUR sau 5.568 USD, în timp ce celelalte persoane vor primi 4.000 EUR sau 4.454 USD.

Solicitanții vor afla în termen de trei luni dacă sunt aleși să primească granturile.

Tranzacție surpriză - Platformă americană de dezvoltare blockchain, în spate cu nume ca Peter Thiel, Jay Z și Will Smith, cumpără un startup românesc prezentat anterior ca valorând 50 milioane dolari. Cea mai mare achiziție a companiei americane. \ CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză - Platformă americană de dezvoltare blockchain, în spate cu nume ca Peter Thiel, Jay Z și Will Smith, cumpără un startup românesc prezentat anterior ca valorând 50 milioane dolari. Cea mai mare achiziție a companiei americane. "Ne-am d

După ce a fost ales, solicitantul trebuie să se înregistreze la o municipalitate din Extremadura pentru a obține un certificat padrón în termen de trei luni. După acest pas, solicitanții vor avea la dispoziție o lună pentru a solicita plata granturilor, care se va face într-o singură tranzacție.

Conversiile de la euro în dolari au fost efectuate folosind rata de conversie OANDA de 1 euro la 1,11 USD, pe 29 august 2024. Toate sumele sunt rotunjite la cel mai apropiat dolar.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
nomazi digitali