NHS ar urma să respingă tratamentul pentru Alzheimer, produs de Eli Lilly

NHS ar urma să respingă tratamentul pentru Alzheimer, produs de Eli Lilly
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 aug 2024

Tratamentul companiei americane Eli Lilly pentru stadiul precoce al bolii Alzheimer ar urma să fie respins de către Serviciul Național de Sănătate (NHS) al Marii Britanii, potrivit publicației Telegraph, citată de Reuters.

Medicamentul donanemab ar fi respins de Institutul Național pentru Sănătate și Excelență în Îngrijire (NICE), care decide ce medicamente sunt disponibile prin intermediul NHS, a relatat ziarul, citând persoane din interior, informează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

NHS și NICE au refuzat să comenteze, în timp ce Eli Lilly nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Guvernul britanic vrea să impoziteze școlile private pentru a le finanța pe cele de stat CITEȘTE ȘI Guvernul britanic vrea să impoziteze școlile private pentru a le finanța pe cele de stat

De asemenea, este puțin probabil ca NICE să revină asupra deciziei sale de a respinge un medicament anterior pentru Alzheimer, lecanemab, se arată în articol.

La începutul acestei săptămâni, Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate (MHRA) a declarat că costurile ridicate ale lecanemab și cerințele intensive de monitorizare a efectelor secundare îl fac să fie o valoare scăzută pentru contribuabili.

Lecanemab este primul tratament pentru boala Alzheimer autorizat pentru utilizare în țară, care arată unele dovezi de încetinire a progresiei bolii. Donanemab este și mai eficient în încetinirea progresiei bolii Alzheimer și a fost salutat drept ”cel mai bun” tratament pentru această boală de către oamenii de știință, a scris Telegraph.

Guvernul britanic vrea să impoziteze școlile private pentru a le finanța pe cele de stat CITEȘTE ȘI Guvernul britanic vrea să impoziteze școlile private pentru a le finanța pe cele de stat

Este posibil ca MHRA să nu aprobe donanemab din cauza preocupărilor cu privire la riscul de efecte secundare, potrivit raportului.

Ambele medicamente au fost aprobate pentru utilizare în Statele Unite.

O decizie privind donanemab a fost amânată, agenția de reglementare plănuind inițial să ia o hotărâre în iulie, în același timp în care a fost aprobat pentru utilizare în SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
alzheimer
tratament