Guvern: În spitalele din România vor fi tratați copii afectați de conflictul din Fâșia Gaza. Primii 8 pacienți și aparținători, aduși în țară cu o aeronavă militară

Guvern: În spitalele din România vor fi tratați copii afectați de conflictul din Fâșia Gaza. Primii 8 pacienți și aparținători, aduși în țară cu o aeronavă militară
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 22:48

Guvernul anunță că premierul Marcel Ciolacu s-a aflat, luni, alături de copii afectați de conflictul din Fâșia Gaza, preluați de autoritățile române și transferați pentru a primi tratament medical în spitalele din România.

”Copiii și populația civilă din zona de conflict au nevoie de solidaritate și empatie pentru a depăși dramele provocate de război. Încă din primele zile ale conflictului, România a oferit sprijin populației civile, iar astăzi primii copii din Fâșia Gaza care vor primi îngrijiri medicale în spitalele din România au ajuns la București. Eforturile noastre de sprijin sunt dublate de demersuri diplomatice  pentru restabilirea securității, încheierea unui acord de încetare a focului și eliberarea tuturor ostaticilor”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, citat, luni seară, într-un comuniat d e presă.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit documentului citat, transportul celor 8 pacienți și al membrilor de familie care îi însoțesc s-a realizat cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale.

Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
GRAFICE Vântul și apa dezlănțuite fac România exportator net de energie. Vestea proastă: câți români au rămas fără curent electric CITEȘTE ȘI GRAFICE Vântul și apa dezlănțuite fac România exportator net de energie. Vestea proastă: câți români au rămas fără curent electric

Pacienții vor fi tratați în unități medicale de specialitate, iar aparținătorii acestora vor fi plasați în grija Direcției de Asistență Socială a municipiului București.

România acordă acest sprijin în baza solicitării de asistență internațională formulată de Organizația Mondială a Sănătății,  prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
copii
gaza
spitale