San Marino declară stare de urgență în ceea ce privește apa pe fondul secetei din timpul verii

San Marino declară stare de urgență în ceea ce privește apa pe fondul secetei din timpul verii
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2024

Guvernul microstatului european San Marino a declarat stare de urgență pe teritoriul său din cauza penuriei de apă, informează DPA.

Starea de urgență impune câteva interdicții pentru a preveni epuizarea resurselor de apă care sunt deja grav afectate, a anunțat miercuri Secretariatul de Stat din San Marino, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Japonia a fost lovită de un taifun extrem de puternic, Shanshan, care a făcut victime. Vântul bate cu 200 km/h. Toyota și Nissan își suspendă activitățile, sute de zboruri au fost anulate CITEȘTE ȘI VIDEO Japonia a fost lovită de un taifun extrem de puternic, Shanshan, care a făcut victime. Vântul bate cu 200 km/h. Toyota și Nissan își suspendă activitățile, sute de zboruri au fost anulate
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Sub amenințarea unor amenzi, este interzisă udarea gazonului, a grădinilor de legume și a livezilor pe durata stării de urgență.

Secretariatul de Stat a menționat absența precipitațiilor în lunile recente și temperaturile ridicate, care au dus la creșterea cererii de apă potabilă în rândul populației, ca motive aflate în spatele actualei penurii de apă din San Marino.

Cercetători: persoanele mai sărace sunt cele mai afectate de căldurile extreme din Europa CITEȘTE ȘI Cercetători: persoanele mai sărace sunt cele mai afectate de căldurile extreme din Europa

De asemenea, este interzisă curățarea curților, a scărilor și a drumurilor de acces private cu ajutorul apei. Nici piscinele nu vor putea fi reumplute cu apă. Spălarea vehiculelor este, de asemenea, interzisă.

Persoanele private care nu respectă aceste interdicții riscă amenzi de până la 1.000 de euro.

San Marino ocupă locul al cincilea în clasamentul celor mai mici țări din lume. Acest ministat este complet înconjurat de Italia și are o suprafață de doar 61 de kilometri pătrați.

Aproximativ 34.000 de persoane trăiesc în San Marino. Penurii de apă au fost resimțite și în regiunile învecinate în vara aceasta. Sudul Italiei a fost deosebit de afectat de problemele legate de aprovizionarea cu apă și de secetă.

viewscnt
Afla mai multe despre
san marino
apa