Premierul britanic se angajează să limiteze vânzarea online către tineri a cuțitelor și macetelor

Premierul britanic se angajează să limiteze vânzarea online către tineri a cuțitelor și macetelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2024

Premierul britanic Keir Starmer s-a angajat, într-o reuniune la Downing Street, să lupte împotriva vânzării - online - de macete și cuțite, ușor accesibile tinerilor, care fac zeci de victime anual, și să reducă în următorii zece ani la jumătate atacurile cu armă albă, relatează AFP.

Guvernul laburist și-a stabilit ca obiectiv o reducere cu jumătate a atacurilor cu armă albă în următorii zece ani, un flagel în regat.

Urmărește-ne și pe Google News
Restricții de circulație propuse de UE, de la miezul nopții până la 6 dimineața, pentru anumiți șoferi CITEȘTE ȘI Restricții de circulație propuse de UE, de la miezul nopții până la 6 dimineața, pentru anumiți șoferi
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Aceste arme - macete și cuțite inspirate de cultura gangurilor - sunt ”prea ușor accesibile online sau prin poștă”, denunță Keir Starmer, un fost procuror general al Angliei și Țării Galilor, scrie News.ro.

Guvernul a anunțat o interzicere a macetelor și cuțitelor în stil ”zombi” - arme cu dublu tăiș și lama curbată - care urmează să intre în vigoare la 24 septembrie.

Deținătorii acestor arme au fost îndemnați să le predea fără ”repercusiuni” poliției sau asociațiilor până la acest termen.

Autoritățile britanice vor de-acum ”să acopere lacunele” în vânzarea online a acestor arme și să înăsprească sancționarea celor care le dețin.

Crimele comise cu cuțitul au crescut cu 80% începând din 2015, iar aproape 250 de persoane au fost ucise începând din iulie 2022 și până în iunie 2023 în Anglia și Țara Galilor, potrivit Oficiului Național britanic de Statistică.

La sfârșitul lui iulie, trei fete au fost ucise de către un adolescent la Southport, în nordul Angliei, un atac care s-a aflat la originea unei săptămâni de revolte ale extremei drepte în Regatul Unit.

VIDEO Apple a prezentat iPhone 16 CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a prezentat iPhone 16

Keir Starmer a lansat, în compania actorului Idris Elba, o coaliție în vederea atacării cauzelor acestei criminalități.

Potrivit unor asociații, ea are legătură cu sărăcia, lipsa oportunităților, a serviciilor publice și a îngrijirilor de sănătate mentală a tinerilor.

Din această coaliție urmează să facă parte poliția, serviciile Ministerului de Interne și asociații specializate, familii ale victimelor și servicii de tineret și sport.

Actorul din ”The Wire” - angajat în acest subiect - a salutat acest început al unei ”reflecții comune”, sperând să împiedice tineri ca fiul său, în vârstă de zece ani, să ajungă  într-o bună zi să comită astfel de crime.

viewscnt
Afla mai multe despre
keir starmer
macete
cuțite