Bănci luate cu asalt în Liban

Bănci luate cu asalt în Liban
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2024

Zeci de persoane au atacat mai multe bănci din Beirut ca răspuns la criza economică din Liban, spărgând geamuri, pornind incendii și arzând cauciucuri în cinci locuri diferite, informează DPA.

Protestele au fost organizate de o asociație de deponenți nemulțumiți. Demonstranții cer o soluție la economiile înghețate din băncile libaneze. Situația actuală, care durează de ani de zile, este „inacceptabilă”, au spus ei, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
ULTIMA ORĂ Guvernul român începe negocierile pentru cumpărarea portului strategic din Republica Moldova CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul român începe negocierile pentru cumpărarea portului strategic din Republica Moldova
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Un demonstrant de la fața locului a strigat: „Am cancer și totuși nu vor să-mi dea banii”.

Începând din 2019, Libanul se află în cea mai gravă criză economică din istoria sa. Țara rămâne fără valută. Prin urmare, băncile au impus limite stricte pentru retragerile în valută.

Ca urmare, oamenii nu își mai pot accesa economiile în dolari. Mulți libanezi au conturi denominate în moneda americană.

IBM reduce drastic activitatea diviziei de cercetare din China. Beijingul favorizează firmele locale CITEȘTE ȘI IBM reduce drastic activitatea diviziei de cercetare din China. Beijingul favorizează firmele locale

Pentru mulți dintre cei afectați, acest lucru înseamnă că abia se pot descurca, chiar dacă au bani în conturi. Oamenii din țară atacă în mod repetat băncile, pentru a cere acces la fondurile lor înghețate.

Criza este atribuită și deceniilor de corupție în politică și afaceri. Moneda libaneză a pierdut mai mult de 95% din valoarea sa. Trei sferturi din cei peste șase milioane de oameni din țară trăiesc în sărăcie, conform Națiunilor Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
liban