Alegătorii din Costinești, chemați din nou la urne pentru a-și vota primarul

Alegătorii din Costinești, chemați din nou la urne pentru a-și vota primarul
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iul 2024
Scrutinul pentru alegerea primarului se va repeta, duminică, în Costinești, județul Constanța, după ce au fost identificate mai multe probleme, iar diferența dintre primii doi candidați a fost extrem de mică șio neconcludentă, după mai multe rânduri de numărare a voturilor.
 
Urmărește-ne și pe Google News
”Având în vedere repetarea alegerilor pentru funcția de primar la nivelul Circumscripției electorale nr. 29 – Costinești, în data de 7 iulie 2024, conform Hotărârii Biroului Electoral Central nr. 394 H/25.06.2024, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că secțiile de votare se vor deschide la ora 07:00 și se vor închide la ora 22:00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 pentru cetățenii care, la ora 22:00, se află în sediul secției de votare, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot”k, anunță, sâmbătă, AEP.
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
 
Datele privind prezența la vot vor putea fi vizualizate în timp real, odată cu deschiderea secțiilor de votare, prin afișarea pe pagina de internet a Autorității Electorale Permanente - https://prezenta.roaep.ro.
 
Rezultatele înscrise în procesele-verbale întocmite de către birourile electorale ale secțiilor de votare vor putea fi consultate pe aceeași pagină, imediat după întocmirea acestora, scrie News.ro.
 
”După închiderea secțiilor de votare va avea loc activitatea de numărare a voturilor, de consemnare a acestora în procesele-verbale și de efectuare a operațiunilor de centralizare a rezultatelor votării, activitate de competența exclusivă a birourilor electorale ale secției de votare și a birourilor electorale de circumscripție locală”, a mai transmis AEP.
Laburiștii obțin o victorie zdrobitoare în alegerile legislative britanice. Partidul Conservator - cel mai slab rezultat de la începutul secolului XX CITEȘTE ȘI Laburiștii obțin o victorie zdrobitoare în alegerile legislative britanice. Partidul Conservator - cel mai slab rezultat de la începutul secolului XX

Biroul Electoral Central a decis, în 25 iunie, anularea alegerilor pentru funcția de primar în comuna Costinești și a mai stabilit că scrutinul va fi repetat pe 7 iulie.

 
După cea de-a șasea numărare a buletinlor de vot la Costinești candidatul PNL Gheorghe Mechenici a obținut un vot în plus față de candidatul PSD, primarul în funcție Dumitru Jeanu. Biroul Electoral Județean Constanța a constatat că au fost mai multe buletine nule considerate valabile și că au votat doi cetățeni ucraineni deși nu aveau acest drept. De asemenea, reprezentanții BEJ au precizat că au fost făcute mai multe cereri de anulare a alegerilor de la Costinești.
 
În prima fază, câștigător a fost Dumitru Jeanu de la PSD, actualul primar, la o diferență de un singur vot față de contracandidatul său, Gheorghe Mechenici, de la PNL. După renumărarea buletinelor, candidatul liberal avea mai multe voturi, dar decizia a fost contestată de adversarul său politic. De asemenea, o altă numărătoare a voturilor a arătat că este egalitate între cei doi candidați.
viewscnt
Afla mai multe despre
votare
primar