Cel mai bun an pentru turismul bulgar

Cel mai bun an pentru turismul bulgar
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 08:45

Anul 2024 este cel mai bun pentru turismul bulgar de la introducerea datelor statistice iar indicatori cum ar fi veniturile din turism, locurile de cazare, numărul vizitatorilor și traficul la punctele de trecere a frontierei sunt la niveluri ridicate record, a anunțat ministrul Turismului, Evtim Miloshev, într-un interviu acordat la televiziunea publică BNT, informează Novinite.

În pofida datelor pozitive, stațiunile din Bulgaria încă se confruntă cu dificultăți care trebuie rezolvate. De exemplu, Sunny Beach, cea mai cunoscută stațiune bulgară pe plan internațional, are probleme legate de regimul proprietății și managementul organizațional, iar discuția la nivel național privind aceste probleme lipsește, a atras atenția Miloshev.

Urmărește-ne și pe Google News
Prețurile mondiale la alimente au atins la cel mai ridicat nivel din ultimele 14 luni CITEȘTE ȘI Prețurile mondiale la alimente au atins la cel mai ridicat nivel din ultimele 14 luni
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

În timp ce unele hoteluri mari sunt mulțumite de acest sezon de vară, altele au dificultăți, unele raportând că în cea mai mare parte a sezonului au avut camere goale, a adăugat ministrul Turismului.

Aceasta a apreciat că profilul turiștilor care vizitează Bulgaria s-a schimbat, în urma instabilității globale. Turiștii din Rusia, Ucraina și Israel, care în trecut reprezentau o pondere semnificativă a vizitatorilor, sunt acum în mare măsură absenți, scrie Agerpres.

De asemenea, inflația a dus la majorarea prețului sejurului, schimbând piața turismului. Strategia Ministerului Turismului se concentrează acum pe extinderea sezonului turistic în primăvară și toamnă. Schimbările climatice au modificat temperaturile în timpul toamnei, sporind potențialul pentru un turism pe tot parcursul anului. De asemenea, moștenirea culturală și istorică bogată a Bulgariei, precum și ofertele pe segmentul de spa și wellness, ar putea stimula turismul pe tot parcursul anului, susține Miloshev.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
turism