Phenianul susține că a testat un nou tip de dronă explozivă

Phenianul susține că a testat un nou tip de dronă explozivă
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2024

Coreea de Nord a efectuat un test cu un nou tip de dronă explozivă, a anunțat mass-media de stat, informează AFP.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a supravegheat sâmbătă testarea acestei arme, folosind un binoclu pentru a urmări cum dronele detonează țintele, potrivit imaginilor difuzate de presa oficială din Phenian, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Co-fondator AlmaCalma Guesthouse. Dorința a doi fotografi de a „salva” o casă veche: Salvarea unei case e experiența aia care schimbă total viața. Recomandăm celor care vin \ CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV (Re)Descoperă România - Co-fondator AlmaCalma Guesthouse. Dorința a doi fotografi de a „salva” o casă veche: Salvarea unei case e experiența aia care schimbă total viața. Recomandăm celor care vin "să nu facă nimic"
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Este necesar să dezvoltăm și să producem mai multe drone sinucigașe”, pe lângă dronele strategice de recunoaștere și dronele multifuncționale de atac, a declarat liderul Kim Jong Un, citat de agenția KCNA

Echipate cu o încărcătură explozivă, dronele sinucigașe lovesc direct obiectivele inamice pe o rază de câțiva kilometri. Aceste arme vor fi „utilizate (...) pentru a ataca toate țintele inamice la sol și pe mare”, a precizat KCNA, adăugând că toate dronele testate pe 24 august „au identificat și distrus corect” țintele vizate.

Liderul nord-coreean a mai declarat că țara sa se va strădui să „introducă tehnologia inteligenței artificiale în dezvoltarea dronelor”.

Potrivit experților, dronele care au apărut în imaginile din presa de stat nord-coreeană seamănă cu dronele explozive Harop și Hero-30 de fabricație israeliană și cu dronele Lancet-3 de fabricație rusă. Phenianul a achiziționat probabil aceste tehnologii prin intermediul Rusiei, care la rândul ei le-a obținut probabil de la Iran, potrivit acestor experți.

„Drona sinucigașă de tip Harop poate zbura mai mult de 1.000 km”, subliniază Cho Sang-keun, profesor la Institutul Superior de Știință și Tehnologie din Coreea de Sud. „Acesta reprezintă o amenințare majoră pentru Coreea de Sud și instalațiile sale critice”, adaugă el.

Deutsche Bank și Barclays, impresionate de forța Digi în Spania: Românii călăresc un val de pe care nu vor să coboare. Vor continua să facă zgomot, în 2 ani dublează clienții CITEȘTE ȘI Deutsche Bank și Barclays, impresionate de forța Digi în Spania: Românii călăresc un val de pe care nu vor să coboare. Vor continua să facă zgomot, în 2 ani dublează clienții

În 2022, Phenianul a trimis drone care au trecut granița intercoreeană, însă armata sud-coreeană nu a putut să le doboare din cauza dimensiunilor lor reduse. În anul următor, Coreea de Sud a lansat un comandament militar comun care supraveghează operațiunile cu drone pentru a face față amenințării dronelor Phenianului.

Phenianul și Moscova sunt aliați de lungă durată, dar cele două puteri nucleare s-au apropiat și mai mult de când Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022. Washingtonul și Seulul au acuzat Phenianul că a sprijinit efortul de război al Rusiei în Ucraina, furnizând Moscovei muniție și rachete.

viewscnt
Afla mai multe despre
phenian
dronă explozivă