Marea Britanie: Guvernul ia în considerare interzicerea fumatului în mai multe spații din exterior

Marea Britanie: Guvernul ia în considerare interzicerea fumatului în mai multe spații din exterior
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2024

Premierul britanic Keir Starmer a declarat că dorește să ia noi măsuri pentru a combate fumatul, care, conform presei, includ interzicerea acestui obicei pe terasele restaurantelor și în grădinile puburilor, relatează AFP.

Keir Starmer a indicat în iulie că va prelua politica foarte ambițioasă de luptă împotriva fumatului a predecesorului său Rishi Sunak. Conform acestui proiect, tinerii sub cincisprezece ani nu vor putea să cumpere niciodată în mod legal țigări.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE FOTO Avon deschide în România primele magazine în franciză, cu un nou GM CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Avon deschide în România primele magazine în franciză, cu un nou GM
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Conform tabloidului The Sun, guvernul vrea să interzică fumatul în multe spații publice. Potrivit acestui proiect, nu ar mai fi posibilă aprinderea unei țigări în grădinile pub-urilor, pe terasele restaurantelor, în exteriorul cluburilor de noapte și al stadioanelor de fotbal, pe trotuarele din apropierea universităților și spitalelor, în anumite parcuri, scrie Agerpres.

Întrebat despre această informație, Keir Starmer, care se află în vizită la Paris, le-a confirmat joi jurnaliștilor că vrea să facă pași suplimentari în această direcție.

"Vom lua decizii în acest domeniu, vor fi dezvăluite mai multe detalii", a spus el.

"Peste 80.000 de oameni își pierd viața în fiecare an din cauza fumatului", a subliniat prim-ministrul.

"Acestea sunt decese care pot fi prevenite, o povară uriașă pentru NHS (serviciul de sănătate publică - n.r.) și, desigur, o povară pentru contribuabili", a adăugat el.

VIDEO Japonia a fost lovită de un taifun extrem de puternic, Shanshan, care a făcut victime. Vântul bate cu 200 km/h. Toyota și Nissan își suspendă activitățile, sute de zboruri au fost anulate CITEȘTE ȘI VIDEO Japonia a fost lovită de un taifun extrem de puternic, Shanshan, care a făcut victime. Vântul bate cu 200 km/h. Toyota și Nissan își suspendă activitățile, sute de zboruri au fost anulate

Proiectul a fost salutat de profesioniștii din domeniul sănătății, dar puternic criticat de puburi, sector aflat în mare dificultate în ultimii ani.

"Acest lucru este foarte îngrijorător", a declarat Emma McClarkin, directorul executiv al British Beer and Pub Association, cerând guvernului să-și "reconsidere" planurile.

"Astfel de restricții ar avea un impact devastator asupra pub-urilor, care se luptă deja cu creșterea prețurilor la energie și cu costul uluitor al afacerilor", a adăugat ea.

viewscnt
Afla mai multe despre
fumat
marea britanie