VIDEO Un colier cu diamante, care ar avea legătură cu Maria Antoaneta, vândut la licitație pentru 4,8 milioane de dolari

VIDEO Un colier cu diamante, care ar avea legătură cu Maria Antoaneta, vândut la licitație pentru 4,8 milioane de dolari
scris astăzi, 14:34

Un colier cu diamante, despre care se crede că ar avea legătură cu scandalul care a grăbit căderea în dizgrație, în secolul al XVIII-lea, al ultimei regine-consoartă a Franței, Maria Antoaneta, s-a vândut miercuri la o licitație în Geneva pentru suma de 4,26 milioane de franci elvețieni (4,81 de milioane de dolari), informează Reuters.

Scos la vânzare de un colecționar asiatic privat, colierul, care datează din perioada georgiană și conține diamante de 300 de carate, a fost adjudecat pentru o sumă mai mare decât cea estimată la finalul unei licitații îndelung disputate. Bijuteria a fost evaluată anterior la o sumă de până la 2 milioane de franci, potrivit Sotheby's.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Burger King intră în premieră într-un nou oraș din România CITEȘTE ȘI FOTO Burger King intră în premieră într-un nou oraș din România
Evenimente

20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum

''A fost o noapte electrică'', a spus Andres White Correal, un specialist în bijuterii din cadrul Sotheby's, după ce colierul a fost vândut unei cumpărătoare a cărei identitate nu a fost dezvăluită, scrie Agerpres.

''E evident că pe piață există o nișă pentru bijuterii istorice cu proveniențe fabuloase. Oamenii nu cumpără doar obiectul, cumpără toată istoria care îl însoțește''.

Sotheby's a spus luna aceasta că o parte dintre diamante ar putea proveni dintr-un colier care a contribuit la căderea în dizgrație a Mariei Antoaneta, membră a familiei regale austriece și soția regelui francez Ludovic al XVI-lea.

Ambii au fost ghilotinați în 1793 în timpul Revoluției Franceze.

Bijuteriile respective s-au aflat în centrul unui scandal din 1785, cunoscut sub denumirea ''Afacerea Colierul Reginei'', când o aristocrată care avea nevoie de bani, Jeanne de la Motte, s-a dat drept regina Franței și a achiziționat colierul în numele suveranei, fără să plătească.

Un proces ulterior a hotărât că regina era nevinovată, dar nu a reușit să-i diminueze notorietatea pentru comportamentul său extravagant, ceea ce a alimentat Revoluția și înlăturarea monarhiei franceze.

VIDEO Profit.ro TV Maratonul Agriculturii - Bogdan Alexandrescu, CEC Bank: Creditarea în agricultură este de 32 de miliarde de lei și s-ar dubla dacă am consuma jumătate din carnea de porc de la noi. Creditul Fermierului, cel mai căutat CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV Maratonul Agriculturii - Bogdan Alexandrescu, CEC Bank: Creditarea în agricultură este de 32 de miliarde de lei și s-ar dubla dacă am consuma jumătate din carnea de porc de la noi. Creditul Fermierului, cel mai căutat

Diamantele și colierul original, confecționat în anii 1770, au fost ulterior vândute pe bucăți pe piața neagră așa că sunt aproape imposibil de localizat. Cu toate acestea, unii experți spun că vârsta și calitatea diamantelor sunt indicii ale provenienței lor.

Colierul, care seamănă cu o eșarfă, poate fi purtat deschis sau înnodat în față. Bijuteria s-a aflat în proprietatea marchizilor de Anglesey, o familiei aristocrată anglo-galeză, ai cărei membri l-au purtat la încoronarea regelui George al VI-lea în 1937 și a reginei Elisabeta a II-a în 1953.

Andres White Correal a spus că persoana care a achiziționat colierul era ''în extaz''.

''Mi-a spus ceva frumos: 'Sunt extraordinar de fericită că am câștigat acest lot; nu e al meu, eu sunt doar custodele până când va apărea următorul proprietar'''.

viewscnt
Afla mai multe despre
colier
diamante