HARTĂ Aproape toată țara se află sub avertizări de caniculă

HARTĂ Aproape toată țara se află sub avertizări de caniculă
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2024

Cea mai mare parte a țării se află și marți sub incidența unui Cod galben de caniculă. Valul de căldură va persista, 15 județe și Capitala fiind sub Cod portocaliu, în timp ce pentru județele Timiș și Arad a fost emisă avertizare Cod roșu.

Un cod galben de caniculă va viza marți Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș, precum și cea mai mare parte a Moldovei, scrie News.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Profit News TV - Maratonul Impactul Fiscalității în Economie. Globalizarea veniturilor – când se întâmplă și cum. Va acorda statul deduceri mai ample persoanelor cu venituri mari? Vor avea toți românii declarații fiscale de la ANAF? CITEȘTE ȘI Profit News TV - Maratonul Impactul Fiscalității în Economie. Globalizarea veniturilor – când se întâmplă și cum. Va acorda statul deduceri mai ample persoanelor cu venituri mari? Vor avea toți românii declarații fiscale de la ANAF?
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

”Valul de căldură se va menține, astfel încât va fi disconfort termic ridicat și caniculă în Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș, precum și cea mai mare parte a Moldovei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade. Notă: în zilele următoare, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării”, transmit meteorologii.

Val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat sunt prognozate marți în sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Muntenie, fiind amisă avertizare cod portocaliu.

”Valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv. În sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade și minimele de 18...23 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală”, precizează meteorologii.

În județele Timiș și Arad valul de căldură va persista pentru a opta zi consecutiv, acestea aflându-se sub avertizare cod roșu.

”Temperaturile maxime vor fi în jurul a 38 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 18...23 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

HARTĂ Aproape toată țara se află sub avertizări de caniculă
viewscnt
Afla mai multe despre
meteo
canicula