Producția de servicii a crescut în UE, dar a scăzut în România

Producția de servicii a crescut în UE, dar a scăzut în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2024

Producția de servicii a crescut cu 1,1% atât în Uniunea Europeană cât și în zona euro, în luna aprilie comparativ cu luna martie, însă România se numără printre statele membre cu cel mai important declin, potrivit datelor publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Cele mai mari creșteri ale producției de servicii, de la o lună la alta, au fost înregistrate în Croația (5,1%), Grecia (4,4%) și Franța (3,4%). În schimb, cele mai importante scăderi au fost înregistrate în Malta (minus 2,7%), România (minus 0,7%) și Finlanda (minus 0,6%), scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Primarul general anunță consultare publică pentru lucrările la loturile 2 și 3 din proiectul de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă în mai mult zone din București CITEȘTE ȘI Primarul general anunță consultare publică pentru lucrările la loturile 2 și 3 din proiectul de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă în mai mult zone din București
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

În rândul statelor membre UE, producția de servicii a crescut cu 1,4% pe segmentul "transport și depozitare", cu 1,6% la serviciile de cazare și alimentație publică, cu 1,6% pe segmentul "informare și comunicare", cu 0,9% la activitățile imobiliare, cu 2,6% la activitățile profesionale, științifice și tehnice și cu 0,8% la serviciile administrative și de asistență.

În luna aprilie a acestui an comparativ cu luna aprilie 2023, producția de servicii a crescut cu 4,2% în UE și cu 4,8% în zona euro. Cele mai importante scăderi au fost înregistrate în Romania (minus 5,3%), Danemarca (minus 5%) și Ungaria (minus 3,9%). Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în Luxemburg (14,3%), Malta (10,1%) și Lituania (7,6%).

În rândul statelor membre UE, producția de servicii a crescut cu 2,1% pe segmentul "transport și depozitare", cu 2,9% la serviciile de cazare și alimentație publică, cu 0,8% pe segmentul "informare și comunicare", cu 0,7% la activitățile imobiliare, cu 5% la activitățile profesionale, științifice și tehnice și cu 3,3% la serviciile administrative și de asistență.

viewscnt
Afla mai multe despre
servicii
ue