Creștere peste așteptări a numărului de locuri de muncă din SUA, în septembrie

Creștere peste așteptări a numărului de locuri de muncă din SUA, în septembrie
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 12:04

Numărul locurilor de muncă create în economia SUA în septembrie a depășit așteptările, indicând un tablou vital al ocupării forței de muncă, iar rata șomajului a scăzut, potrivit datelor publicate vineri de Departamentul Muncii, transmite CNBC, citat de News.ro

Astfel, numărul locurilor de muncă din afara sectorului agricol a crescut luna trecută cu 254.000, față de numărul revizuit de 159.000 în august și peste prognoza consensului Dow Jones, de 150.000. Rata șomajului a scăzut cu 0,1 puncte procentuale, la 4,1%.

Urmărește-ne și pe Google News
Șeful Interpol: Bandele globale operează la fel ca marile corporații / Mafia calabreză ‘Ndrangheta s-a extins în toată lumea CITEȘTE ȘI Șeful Interpol: Bandele globale operează la fel ca marile corporații / Mafia calabreză ‘Ndrangheta s-a extins în toată lumea
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Cu revizuiri ascendente față de lunile anterioare, raportul temperează îngrijorările cu privire la starea pieței muncii și probabil va consfinți un ritm mai gradual de reduceri ale ratei dobânzii de către Rezerva Federală.

Totalul lunii august a fost revizuit în creștere cu 17.000 de locuri de muncă, în timp ce luna iulie a înregistrat o adăugare mult mai mare, de 55.000, ducând creșterea lunară până la 144.000.

Crearea de locuri de muncă s-a reflectat și în salarii, deoarece câștigurile medii orare au crescut cu 0,4% în septembrie, față de luna precedentă, și cu 4% față de anul trecut. Ambele cifre au fost înaintea estimărilor respective, pentru creșteri de 0,3% și 3,8%. Săptămâna medie de lucru a scăzut cu 0,1 ore, la 34,2 ore, în scădere cu 0,1 ore.

Muntele Everest a crescut în înălțime. Explicația cercetătorilor pentru acest fenomen excepțional CITEȘTE ȘI Muntele Everest a crescut în înălțime. Explicația cercetătorilor pentru acest fenomen excepțional

Contractele futures pe bursa au crescut în urma publicării raportului, în timp ce randamentele titlurilor Trezoreriei au crescut puternic.

Restaurantele și barurile au condus crearea de locuri de muncă, industria ospitalității adăugând 69.000 de poziții în septembrie, după o medie de doar 14.000 în ultimele 12 luni.

Asistența medicală, un lider consecvent în creșterea locurilor de muncă, a contribuit cu 45.000, în timp ce posturile guvernamentale au crescut cu 31.000. Alți câștigători au inclus asistența socială (27.000) și construcțiile (25.000).

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
locuri de munca