Bursele europene au închis în creștere, după ce șeful Fed a anunțat că ”a sosit timpul” scăderii dobânzilor

Bursele europene au închis în creștere, după ce șeful Fed a anunțat că ”a sosit timpul” scăderii dobânzilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2024

Acțiunile europene au închis în creștere, după ce președintele Rezervei Federale americane, Jerome Powell, a semnalat ferm reducerea ratelor dobânzilor în viitor, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a crescut cu 0,32%, extinzând câștigurile anterioare, informează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Lira sterlină s-a tranzacționat cu 0,83% mai mult față de dolarul american, la 1,319 dolari pe unitate, ajungând la un maxim de peste doi ani, în timp ce euro a urcat cu 0,5%, până la 1,117 dolari pe unitate.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Bancher: S-a discutat deja cu instituțiile financiare internaționale despre creșterea taxelor din 2025. Dacă vă mai spune vreun politician că nu cresc la anul impozitele, să știți că minte! CITEȘTE ȘI Bancher: S-a discutat deja cu instituțiile financiare internaționale despre creșterea taxelor din 2025. Dacă vă mai spune vreun politician că nu cresc la anul impozitele, să știți că minte!

În discursul său foarte așteptat de la reuniunea anuală a Fed din Jackson Hole, Wyoming, Powell a spus: ”A sosit timpul ca politica să se ajusteze... Direcția de deplasare este clară, iar momentul și ritmul reducerilor dobânzilor vor depinde de datele primite, evoluția perspectivelor și balanța riscurilor.”

Powell a spus că inflația ”a scăzut semnificativ” și că banca centrală se poate concentra acum în egală măsură pe sprijinirea unei piețe a muncii puternice.

Piețele au luat deja în calcul o reducere a dobânzii cheie în septembrie de către Fed și au pus probabilitatea unei reduceri de 0,25 de puncte procentuale în loc de 0,50 de puncte procentuale la 67,5% după comentariile lui Powell.

Acțiunile americane au crescut vineri ca reacție la discurs.

Indicele german DAX a crescut cu 0,76%, CAC 40, al bursei din Paris, cu 0,7%, iar FTSE 100, al bursei din Londra, cu 0,48%. Indicele italian FTSE MIB a urcat cu 1,02%, iar IBEX 325, al bursei din Madrid, cu 1,09%.

viewscnt
Afla mai multe despre
burse
ue
fed
scădere dobândă