Coreea de Sud și Statele Unite au început exerciții aeriene comune cu foc real

Coreea de Sud și Statele Unite au început exerciții aeriene comune cu foc real
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2024

Coreea de Sud și Statele Unite au început exerciții aeriene comune cu foc real, au informat forțele aeriene sud-coreene, în cea mai recentă mișcare de a consolida capacitățile de contracarare a amenințărilor nord-coreene, transmite agenția sud-coreeană Yonhap.

Exercițiile vor dura până joi. Luni, ele s-au desfășurat deasupra apelor coastei vestice a Coreei de Sud, mobilizând în jur de 60 de avioane militare, printre care avioane de luptă F-35A, F-15K și KF-16 sud-coreene și un avion de atac A-10 american, au indicat forțele aeriene, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Creștere explozivă în România a cererii de soluții de răcire CITEȘTE ȘI Creștere explozivă în România a cererii de soluții de răcire
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acestea au spus că exercițiul este conceput pentru a verifica procedurile de răspuns la provocări simultane aeriene și terestre din partea Coreei de Nord, precum lansări de rachete de croazieră și trageri de artilerie cu rază lungă de acțiune.

Pe parcursul exercițiilor, avioane F-35A și F-15 vor exersa trageri de rachete pentru a neutraliza ținte aeriene, iar avioane KF-16 și A-10 vor lansa arme aer-sol pentru a distruge ținte simulate.

Luni, F-35A au tras rachete aer-aer cu rază medie AIM-120C, iar KF-16 au lansat muniții GBU-31 care pot penetra beton armat cu o grosime de un metru.

Exercițiul cu foc real are loc împreună cu exercițiile comune de 11 zile din cadrul Ulchi Freedom Shield (UFS), care se vor încheia joi.

Coreea de Nord a denunțat în mod repetat exercițiile comune ale Coreei de Sud și Statelor Unite drept repetiții pentru o invazie împotriva sa.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de sud
statele unite