Coreea de Nord a lansat mai multe "rachete balistice cu rază scurtă de acțiune" în Marea Japoniei

Coreea de Nord a lansat mai multe "rachete balistice cu rază scurtă de acțiune" în Marea Japoniei
Profit.ro
Profit.ro
scris joi, 12:23

Coreea de Nord a lansat mai multe "rachete balistice cu rază scurtă de acțiune" în mare, a declarat armata sud-coreeană, adăugând că analizează incidentul.

"Phenianul a tras mai multe "rachete balistice cu rază scurtă de acțiune (...) în Marea de Est" în jurul orei locale 7.10, a declarat Statul Major interarme sud-coreean.

Urmărește-ne și pe Google News
Geely caută locații pentru o uzină în Europa CITEȘTE ȘI Geely caută locații pentru o uzină în Europa
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Relațiile sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii ani

Acest organism a declarat că analizează incidentul și "împărtășește informații" cu autoritățile americane și japoneze. Ministerul japonez al Apărării a confirmat lansarea a cel puțin o rachetă balistică nord-coreeană.

În trecut, Phenianul a lansat adesea rachete în jurul datei de 9 septembrie, aniversarea fondării Republicii Populare Democrate Coreene în 1948. De asemenea, Phenianul a efectuat al cincilea său test nuclear la 9 septembrie 2016, scrie News.ro.

Într-un discurs susținut săptămâna aceasta pentru a marca 76 de ani de la fondarea țării, liderul Kim Jong Un a declarat că Phenianul intenționează să își consolideze arsenalul nuclear pentru "a face față oricărui act de amenințare din partea statelor sale rivale înarmate nuclear". Coreea de Nord efectuează în mod regulat teste de armament pe fondul tensiunilor cu Seulul.

Rata anuală a inflației din SUA - cel mai scăzut nivel de la începutul lui 2021 CITEȘTE ȘI Rata anuală a inflației din SUA - cel mai scăzut nivel de la începutul lui 2021

Phenianul a trimis, de asemenea, mii de baloane cu gunoi către Sud începând cu luna mai, susținând că a fost o răzbunare pentru baloanele cu materiale de propagandă lansate către țara lor de activiști sud-coreeni.

Relațiile dintre cele două state sunt la cel mai scăzut nivel din ultimii ani. Nordul a anunțat recent desfășurarea a 250 de lansatoare de rachete balistice la frontiera sa sudică.

Ca răspuns la aceste acțiuni, Coreea de Sud a reluat difuzarea propagandei de-a lungul frontierei, a suspendat complet un acord militar menit să reducă tensiunile și a reluat exercițiile cu foc real pe insulele de la frontieră și în apropierea zonei demilitarizate care împarte peninsula coreeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de nord
rachete