Coreea de Nord a interzis o tunsoare și haine popularizate de fiica lui Kim Jong Un

Coreea de Nord a interzis o tunsoare și haine popularizate de fiica lui Kim Jong Un
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2024

Coreea de Nord a interzis locuitorilor săi să adopte o tunsoare și să poarte anumite haine, în special cele popularizate de fiica lui Kim Jong Un, a transmis postul de radio american Radio Free Asia (RFA) preluat de RTL.

În cadrul unei videoconferințe organizate pentru locuitorii din zonă, autoritățile au descris coafura de cocoș și hainele care „arată pielea” drept „fenomene antisocialiste” care „subminează sistemul” și „trebuie eradicate”, potrivit RFA. Ei au anunțat că cei care încalcă dispoziția se vor confrunta cu pedepse de până la șase luni într-un lagăr de muncă sau chiar închisoare. Cei care poartă coafura interzisă vor fi, de asemenea, tunși, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Cât costă bateriile de pe mașinile electrice și hibride ale Dacia și Renault. Spring, cel mai mic preț pe kWh, Jogger, cel mai mare CITEȘTE ȘI Cât costă bateriile de pe mașinile electrice și hibride ale Dacia și Renault. Spring, cel mai mic preț pe kWh, Jogger, cel mai mare
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Tunsoarea „cocoșului” constă în legarea părului în partea de sus a capului, lăsând o șuviță mare să cadă pe frunte. Fosta cântăreață nord-coreeană Hyon Song Wol, în prezent consilier al lui Kim Jong Un, a lansat moda în țară. A fost adoptată și de Ri Sol Ju și Kim Ju Ae, soția și fiica dictatorului, potrivit Straits Times.

Aceasta din urmă, cu vârste cuprinse între 10 și 12 ani, a apărut în luna mai purtând o bluză cu mâneci transparente. Acest tip de îmbrăcăminte a devenit popular printre tinerii nord-coreeni, dar are „un impact negativ asupra societății”, potrivit autorităților nord-coreene, citate de RFA.

În 2023, Phenianul le-a interzis locuitorilor săi să le dea copiilor numele Kim Ju Ae, care i-ar putea succeda tatălui său la conducerea țării, potrivit serviciilor de informații sud-coreene. De asemenea, nord-coreenilor le este interzis să poarte trench-uri de piele, un articol de îmbrăcăminte rezervat doar lui Kim Jong Un.

Coreea de Nord este unul dintre cele mai represive state din lume, conform ONG-ului Human Rights Watch. Drepturile și libertățile fundamentale sunt negate, iar presa independentă, organizațiile societății civile și sindicatele sunt interzise.

viewscnt
Afla mai multe despre
coreea de noird
haine
tunsoare