Australia înregistrează temperaturi hibernale record

Australia înregistrează temperaturi hibernale record
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2024

Australia a înregistrat temperaturi hibernale record, valorile din termometre indicând 41,6 grade Celsius într-o zonă a regiunii costiere din nord-vestul țării, a anunțat centrul australian de meteorologie, informează AFP.

Acea temperatură a depășit cu 0,4 grade Celsius precedentul record și a fost înregistrată în baza militară Yompi Sound, la ora locală 15:37, a precizat aceeași agenție australiană.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE Immofinanz vinde celui mai mare distribuitor independent de motorină cel mai valoros complex de birouri al său din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Immofinanz vinde celui mai mare distribuitor independent de motorină cel mai valoros complex de birouri al său din România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Deși noul record este "provizoriu confirmat", oamenii de știință vor să se asigure că el nu a fost rezultatul unei anomalii locale înainte ca acesta să fie înscris în mod oficial în cartea recordurilor, scrie Agerpres.

Precedentul record, care era de 41,2 grade Celsius, a fost stabilit în august 2020 în localitatea West Roebuck din nord-vestul țării.

Iarna din Australia durează din iunie până în august.

Oamenii de știință au anunțat deja că anul 2024 va fi probabil cel mai călduros din istoria înregistrărilor meteorologice.

Din ianuarie și până în iulie, temperaturile globale au depășit cu 0,7 grade Celsius media termică măsurată între 1991 și 2020, potrivit observatorului european Copernicus (EMS).

viewscnt
Afla mai multe despre
australia
meteo