Acțiunile Philips cresc, după ce Exor și-a majorat participația

Acțiunile Philips cresc, după ce Exor și-a majorat participația
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 16:15

Acțiunile Philips au crescut cu aproape 2,5%, în urma anunțului că fondul de investiții Exor NV, controlat de familia Agnelli, și-a majorat participația deținută la producătorul olandez de tehnologie medicală, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Conform documentelor depuse de Exor la Autoritatea de Reglementare a Piețelor Financiare Americane (SEC), fondul deține acum 17,51% din Philips, de la un nivel de 15,1%, consolidându-și astfel poziția de principal investitor, scrie Agerpres.

Deputații au votat pentru introducerea unui mecanism de monitorizare și reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră CITEȘTE ȘI Deputații au votat pentru introducerea unui mecanism de monitorizare și reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră

Acțiunile Philips înregistrau un avans de 2,44%, la 24,36 euro, depășind creșterea de 0,36% a indicelui principal AEX al Bursei de la Amsterdam. De la începutul anului, titlurile Philips au urcat cu aproape 20%, după un avans de 57% în 2023 și un declin de 68% în perioada 2021-2022.

În urmă cu mai puțin de un an, Exor a achiziționat o participație de 15,1% în Philips, o decizie văzută ca o dovadă de încredere în compania olandeză, care atunci era afectată de rechemări masive de produse.

Odinioară un mare conglomerat industrial, Philips, a vândut cele mai mult din diviziile sale în ultimele două decenii pentru a deveni un producător de tehnologie medicală, precum scanere și dispozitive de monitorizare a pacienților.

viewscnt
Afla mai multe despre
exor
philips