Indicele american S&P 500 a urcat vineri la un nou maxim

Indicele american S&P 500 a urcat vineri la un nou maxim
Profit.ro
Profit.ro
scris sâmbătă, 07:40

Indicele bursier american S&P 500 a urcat vineri la un nou maxim, deoarece traderii au analizat datele privind indicele prețurilor pentru cheltuielile personale de consum, care indică o încetinire a inflației, precum și un nivel peste așteptări al încrederii consumatorilor în economia SUA, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

De asemenea, ei fac deja numărătoarea inversă până la sfârșitul unei prime jumătăți a anului puternică pentru piața bursieră, informează News.ro.

S&P 500 și Nasdaq Composite sunt în creștere cu 0,3% fiecare, iar Dow Jones Industrial cu 0,25%.

S&P 500 și Nasdaq Composite au atins noi maxime din toate timpurile în cursul sesiunii.

Inflația a încetinit în mai la cel mai redus ritm anual din ultimii trei ani, a raportat vineri Departamentul de Comerț. PCE de bază, care exclude prețurile mai volatile la alimente și energie, a crescut cu doar 0,1% luna trecută și cu 2,6% față de anul precedent. Ambele estimări au fost în conformitate cu estimările consensului Dow Jones.

Indicele de bază PCE este măsura preferată de inflație a Rezervei Federale. PCE-ul principal, care include alimente și energie, a fost constant față de liuna precedentă și, de asemenea, a crescut cu 2,6% pe o bază anuală, tot în conformitate cu așteptările.

Din perspectiva pieței, raportul PCE de astăzi a fost aproape perfect. Acesta a fost fără ambiguitate un raport pozitiv”, a declarat David Donabedian, director de investiții al CIBC Private Wealth U.S.

Indicele privind încrederea consumatorilor pentru luna iunie a fost peste așteptări, urcând la 68,2, de la 65,6. Perspectiva inflației pe un an a încetinit la 3%, de la 3,3% așteptată în mai.

Statisticile privind inflația au fost considerate primordiale de către participanții de pe piață, deoarece încearcă să ghicească când va începe Rezerva Federală să reducă ratele dobânzilor.

Traderii consideră în prezent că există o probabilitate de 59,5% ca banca centrală să scadă dobânzile la întâlnirea sa din septembrie, potrivit instrumentului CME Group FedWatch.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
sua
s&p 500