Zelenski îi va prezenta lui Biden un plan pentru a pune capăt războiului cu Rusia

Zelenski îi va prezenta lui Biden un plan pentru a pune capăt războiului cu Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2024

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că războiul cu Rusia se va încheia în cele din urmă prin dialog, dar că Ucraina trebuie să aibă o poziție puternică și a spus că îi va prezenta un plan președintelui american Joe Biden și celor doi potențiali succesori ai săi, relatează Reuters.

Liderul ucrainean a declarat într-o conferință că incursiunea Kievului în regiunea rusă Kursk, inițiată în urmă cu trei săptămâni, face parte din acest plan, dar acesta cuprinde și alte măsuri pe plan economic și diplomatic, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Apple face disponibilizări CITEȘTE ȘI Apple face disponibilizări
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„Punctul principal al acestui plan este de a forța Rusia să pună capăt războiului. Și îmi doresc foarte mult acest lucru - într-un mod corect pentru Ucraina”, a declarat el.

Volodimir Zelenski a declarat că intenționează să prezinte acest plan președintelui american Joe Biden în septembrie. „Succesul acestui plan depinde de el. Ne va da ceea ce este în acest plan sau nu. Vom fi liberi să folosim ceea ce este în acest plan sau nu”, a adăugat șeful statului, citat de site-ul Președinției ucrainene.

Zelenski intenționează, de asemenea, să-i familiarizeze cu acest plan pe candidații la președinția SUA, Kamala Harris și Donald Trump. „Este important ca acesta să fie pus în aplicare indiferent de rezultatul alegerilor din SUA”, a menționat liderul ucrainean, fără a detalia pașii următori ai acestui plan.

Potrivit șefului statului ucrainean, operațiunea din regiunea Kursk a oprit ocuparea regiunii Harkov și a zădărnicit intenția Rusiei de a crea așa-numitele zone tampon în această regiune și în alte regiuni de frontieră. „Am înțeles că regiunile Sumî și Cernihiv ar putea fi în planurile lor. Operațiunea Kursk a rezolvat problema ocupării regiunilor Sumî și Cernihiv. În plus, a învins un număr mare de trupe, un grup serios", a spus Zelenski, la un forum dedicat aniversării independenței Ucrainei.

Zelenski a declarat că speră să meargă în Statele Unite în septembrie, pentru a participa la Adunarea Generală a ONU din New York, și se pregătește să se întâlnească cu Biden.

El consideră că principalul forum de discuții pentru o potențială pace este un summit internațional, la care Ucraina a declarat că dorește ca Rusia să aibă reprezentanți. Primul summit pentru promovarea viziunii Kievului asupra păcii, care a avut loc în Elveția în iunie, a exclus în mod clar Rusia, atrăgând în același timp numeroase delegații, dar nu și din partea Chinei, a doua cea mai mare economie a lumii, în ciuda eforturilor Kievului de a cuceri sudul global.

EXCLUSIV FOTO City Grill cumpără un celebru restaurant. Va fi redeschis sub forma unui concept nou, dedicat generației Z și Y CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO City Grill cumpără un celebru restaurant. Va fi redeschis sub forma unui concept nou, dedicat generației Z și Y

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat la 19 august că sunt excluse orice discuții de pace după ce Ucraina a lansat incursiunea transfrontalieră în regiunea rusă Kursk la 6 august.

Premierul indian Narendra Modi, care a fost la Kiev săptămâna trecută, a vorbit marți la telefon cu președintele rus Vladimir Putin și i-a spus că sprijină o rezolvare rapidă și pașnică a conflictului din Ucraina.

„FĂRĂ COMPROMISURI CU PUTIN”

Zelenski este ferm convins că Rusia dorește să dicteze condiții Ucrainei în orice fel de reglementare a războiului, ceea ce Kievul consideră inacceptabil.

Putin a declarat că orice acord trebuie să înceapă cu acceptarea de către Ucraina a „realităților de pe teren”, care ar lăsa Rusia în posesia unor părți substanțiale din patru regiuni ucrainene, precum și a Crimeei.

În prezent, Ucraina afirmă că controlează mai mult de 1.200 km pătrați din regiunea rusă Kursk. Zelenski l-a ironizat pe Putin, despre care a spus că acordă mai multă importanță capturării teritoriului ucrainean decât apărării propriului teritoriu.

El a susținut că ofensiva în regiunea Kursk a redus numărul guvernelor din întreaga lume care solicită Ucrainei să facă compromisuri cu Rusia pentru a pune capăt războiului și a ceda porțiuni mari de teritoriu.

Ford l-a numit în funcția de designer șef pe creatorul ultimului F-150 și al lui GT din 2017. Singurul designer din industria auto care a lucrat pentru o singură companie, toată cariera CITEȘTE ȘI Ford l-a numit în funcția de designer șef pe creatorul ultimului F-150 și al lui GT din 2017. Singurul designer din industria auto care a lucrat pentru o singură companie, toată cariera

„Nu pot exista compromisuri cu Putin, dialogul, astăzi, este în principiu gol și lipsit de sens, deoarece el nu dorește să pună capăt războiului pe cale diplomatică”, a declarat Zelenski.

Liderul ucrainean a mai spus că Kievul continuă să facă progrese în ceea ce privește producția internă de arme și că a efectuat primul test cu o rachetă balistică de producție internă.

viewscnt
Afla mai multe despre
volodimir zelenski
rusia
ucraina
razboi