Rusia vrea să interzică promovarea stilului de viață ''fără copii''

Rusia vrea să interzică promovarea stilului de viață ''fără copii''
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 16:55

Deputații ruși încep examinarea unui proiect de lege care interzice promovarea stilului de viață fără copii, pe fondul crizei demografice, amplificată de conflictul din Ucraina, relatează AFP.

Apărarea așa-numitelor valori "tradiționale" este o temă favorită a președintelui Vladimir Putin, care denunță constant "decadența" occidentală, iar 'mișcarea internațională LGBT' a fost scoasă în afara legii pentru 'extremism', scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Cum va rezolva Croația problema locuințelor CITEȘTE ȘI Cum va rezolva Croația problema locuințelor
Evenimente

30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: ARB, BCR, BRD, Garanti BBVA
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Clasa politică rusă vrea să interzică de acum "propaganda" mișcării "childfree", termen folosit pentru persoanele care aleg să nu aibă copii, din motive personale, economice sau de mediu.

"Se propune interzicerea propagandei mișcării 'fără copii': pe Internet, în mass-media, în filme și în reclame", a indicat Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus), pe Telegram, înainte de examinarea textului marți în comisie.

"O familie caldă și numeroasă stă la baza unui stat puternic", a insistat oficialul rus, un apropiat al președintelui Putin.

Potrivit lui Volodin, o persoană fizică va risca o amendă de 400.000 de ruble (circa 4.000 de euro), funcționarii publici dublul sumei, în timp ce pentru persoanele juridice pedeapsa poate ajunge la 5 milioane de ruble.

Niciunul dintre acești oficiali ruși nu a ridicat problema contracepției, iar textul nu a fost încă făcut public.

Elvira Aitkulova, o deputată care a participat la redactarea textului, a dat asigurări luni că ideile apărate de susținătorii mișcării "Childfree" reprezintă un "comportament distructiv" care ar putea duce la "depopularea" Rusiei.

Guvernul slovac vizează creșterea TVA la carte, invocând studii conform cărora cărțile sunt achiziționate de ”segmentele înstărite ale populației”. Ironii pe rețelele sociale CITEȘTE ȘI Guvernul slovac vizează creșterea TVA la carte, invocând studii conform cărora cărțile sunt achiziționate de ”segmentele înstărite ale populației”. Ironii pe rețelele sociale

De la sosirea sa la Kremlin, în 2000, Putin și-a făcut ca prioritate să stopeze criza demografică din Rusia, moștenită din epoca sovietică, însă nu a reușit până în prezent.

Măsurile vizând creșterea natalității nu au avut efectele scontate, Kremlinul recunoscând în iulie o situație "catastrofală pentru viitorul națiunii".

În plus, pierderile pe frontul din Ucraina, după 2022, nu au făcut decât să accentueze această tendință.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
copii